Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoltan Aldott:

"Kad Dioki pokaže volju da plati dug, i Ina će biti fleksibilnija"

aldott
Arhiv VL
25.05.2010.
u 17:08

Iako su se pojavile informacije da je Dioki danas uplatio 70 milijuna od 120 milijuna kuna duga, direktor Ine kaže kako to ne zna te da ga zanima da Dioki uplati cijeli dug.

Kad Dioki pokaže volju da će platiti znatan dio duga koji iznosi 120 milijuna kuna, i Ina će biti fleksibilnija. Odgovorio je tako jučer Zoltan Aldott, predsjednik uprave Ine, na pitanje hoće li ta naftna kompanija danas Diokiju zaustaviti isporuku etana, a potom i plina kako je bila najavila. Aldott je pak na izravna pitanja je li Dioki jučer uplatio barem dio duga Ini, jer pojavile su se informacije kako je ta tvrtka na račun Ine uplatila 70 milijuna kuna i kako joj je zbog toga odblokiran račun, odgovorio kako ne zna je li išta uplaćeno te da njega zanima da ta tvrtka podmiri cijeli dug.

Aldott se trudio objasniti kako je riječ o financijskoj disciplini, odnosno kako dioničari Ine nisu dužni potpomagati privatnu tvrtku Dioki koja toj naftnoj kompaniji već godinu dana ne plaća svoje obveze. No, treba i podsjetiti kako ni Ina nije bila odveć financijski disciplinirana kada je nabila više od 1,5 milijardi kuna duga državi zbog neplaćenih naknada iz cijene benzina za gradnju cesta i autocesta te neplaćenih poreza. Aldott tvrdi da stalno razgovaraju s vodstvom Diokija te podsjeća kako problem neplaćanja te tvrtke nije od jučer.

Ključne riječi

Komentara 4

UK
Ugo Kajvez
18:21 25.05.2010.

Sada nam mađari kroje gospodarsku politiku, ... mislim da bi te mađare trebalo čizmom u dupe iz hrvatske .......

LI
lija11
08:45 26.05.2010.

A kaj to nas uzbuđuje kad SU MAĐARI VLASNICI SVEGA ...nama mrvice!

GA
gary1
12:45 26.05.2010.

HDZ-eovske komunjare su pokrale, pa rasprodale sve što je vrijedilo u Hrvatskoj, na čelu sa rodjacima iz Širokog i Imotske krajine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije