Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOOGLE

Još samo danas možete obrisati povijest pretraživanja na Googleu

\'google\'
\'
29.02.2012.
u 17:59

Od 1. ožujka na snagu stupa nova Googleova politika zaštite privatnosti nakon čega se više neće moći obrisati web-povijest

Google sutra uvodi novu politiku zaštite privatnosti po kojoj će moći pratiti i pohranjivati sve aktivnosti svojih korisnika. Kao što je već najavljeno, Google će 1. ožujka ujediniti politiku privatnosti za sve svoje proizvode te pohranjivati sve što ste radili ako imate Googleov račun.

No, prije nego to učine, još danas imate priliku obrisati svu povijest svojih aktivnosti na Googleu, a od sutra se to više neće moći napraviti.

Electronic Frontier Foundation (EFF) na svojoj je web-stanici objavio kako obrisati sve ono što ste dosad radili. Naime, otvorite Googleovu stranicu i prijavite se na svoj  račun. U gornjem desnom uglu kliknite na "Accounts Settings", zatim "Services section". Nakon toga kliknite na kategoriju "View, enable, disable web history" te na "Go to Web History". Na kraju će vam se pojaviti "Remove all Web History" te, ako kliknete na to, obrisat će se sve što ste dosad radili koristeći Google.

Nakon toga na ekranu će vam se pojaviti "Web History is Paused" što znači da će Google i dalje pohranjivati podatke o povijesti vaših pretraživanja, no podaci će im biti anonimni.

Isto možete napraviti i s računom za YouTube ako se na njega logirate preko Googlea. Kako ondje izbrisati povijest pretraživanja, pogledajte ovdje.

Ključne riječi

Komentara 3

ST
sttipe
21:27 29.02.2012.

opcija remove all web history ne postoji..

ST
sttipe
21:29 29.02.2012.

postoje samo opcije-ne hvala,i, uključi web povijest..

OB
-obrisani-
21:37 29.02.2012.

\"Google sutra uvodi novu politiku zaštite privatnosti\" ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ A to se sad tako zove? Špijuniranje svega i svakoga sad se naziva \"Zaštita privatnosti\"? Sve bliže globalnom \"Big brotheru\"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije