Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj ogrebotinama

Japanci izumili samoobnavljajuću foliju za mobitele

'A man walks past a mobile phone outlet in Beijing on December 8, 2009.   Research in Motion said it planned to expand the China market for its BlackBerry smartphone to include consumers and small bus
'WANG ZHAO'
11.04.2012.
u 09:05

Folija je tanja od milimetra, može biti izgrebana do 20 tisuća puta, a ogrebotine uklanja za samo 10 sekundi

Osjetljivi ekrani pametnih mobitela mogu se lako izgrebati zbog čega ih često štitimo plastičnim folijama, ali nijedna od njih nema mogućnost "samoizlječenja". To je odlučila promijeniti japanska kompanija Toray, koja tvrdi da je stvorila samoobnavljajuću foliju za mobitele sa sposobnošću uklanjanja ogrebotina za samo 10 sekundi.

Nova folija tanja je od milimetra, a može biti izgrebana do 20.000 puta. Napravljena je od superjakog PET-poliestera pa iako pri nižim temperaturama "pegla" svoje ogrebotine, sposobnost obnavljanja ne vrijedi ako je probijete. Kompanija čiji je prošli izum bio folija otporna na otiske prstiju svoj novi proizvod planira ponuditi proizvođačima mobitela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije