Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restrukturiranje

Japan Airlines ukida još 15 međunarodnih i 30 domaćih linija

Airbus 330 zrakoplovne kompanije Delta airlines
29.04.2010.
u 08:46

JAL planira zatvoriti 11 prekooceanskih i osam domaćih ureda. Na međunarodnim linijama trebali bi se ukinuti letovi iz Tokija u Amsterdam, Milano, Rim i Sao Paolo.

Kako bi smanjio svoje troškove Japan Airlines (JAL) ukinut će 15 međunarodnih linija i smanjiti aktivnosti na 30 domaćih letova te broj međunarodnih i domaćih putnika za 40 i 30 posto.

Ova zrakoplovna kompanija prolazi kroz veliko restrukturiranje nakon podnošenja zahtjeva za zaštitu od stečaja 19. siječnja. Planira zatvoriti 11 prekooceanskih i osam domaćih ureda. Na međunarodnim linijama trebali bi se ukinuti letovi iz Tokija u Amsterdam, Milano, Rim i Sao Paolo.

- Japan Airlines restrukturirao je sve svoje linije s namjerom da vrati profitabilnost što je brže moguće – izjavili su iz zrakoplovne kompanije. S obzirom na već ukinute linije, JAL će ukupno ukinuti 28 međunarodnih i 50 domaćih linija. S ovim mjerama JAL se nada da će uspjeti u jednoj godini ostvariti ono što je planirao za iduće tri.

Spominje se i da Japan Airlines možda planira izdvojiti dio tvrtke koji se bavi održavanjem aviona kako bi se nosio sa smanjenjem radne snage koje je također dio restrukturiranja. Aviokompanija je dobila više od tisuću zahtjeva za prijevremenu mirovinu, a očekivala ih je 2700.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije