Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
širenje poslovanja

Jadran Galenski preuzima srpsku kompaniju BG PHARM

jadran galenski,portal
Nel Pavletić/PIXSELL
28.10.2013.
u 17:03

Vrijednost najsvježije investicije u Srbiji, uz planirana ulaganja i tehnološko opremanje, u JGL-u procjenjuju na 2 milijuna eura.

Preuzimanjem proizvodnih pogona, intelektualnog vlasništva i opreme srpske kompanije u stečaju BG Pharm, riječka farmaceutska tvrtka JGL ovoga je tjedna nastavila s ciklusom razvoja i širenja poslovanja te ulaganja u nove proizvodne pogone.

Prepoznavanje akvizicijskog potencijala na susjednom tržištu, na kojemu JGL kroz tvrtku kćer posluje već 12 godina, dogodilo se, ističe kompanija, istodobno s aktualnim, 50 milijuna eura vrijednim investicijskim projektom izgradnje Pharme Valley u Rijeci kojim JGL namjerava udvostručiti kapacitete i konkurirati već etabliranim brendovima na globalnom tržištu zdravlja.

Vrijednost najsvježije investicije u Srbiji, uz planirana ulaganja i tehnološko opremanje, u JGL-u procjenjuju na 2 milijuna eura. Tvrtka BG Pharm osnovana je 1989. godine u Beogradu kao privatno poduzeće, a na domaćem i stranom tržištu tvrtka je postala prepoznatljiva u područjima distribucije lijekova i proizvodnje kozmetike, dijetetskih proizvoda i lijekova. Stečajni postupak pokrenut je 2012. godine. Riječki JGL kupnjom je preuzeo proizvodni i skladišni prostor BG Pharme u Sopotu kraj Beograda, dio opreme, kao i dvadesetak registriranih licenci.

Osim Folacina, ovaj Renomirani hrvatski proizvođač lijekova u Srbiji prisutan je s Falconom te s brendovima poput Aqua Marisa, Lactogyna, Normije, Vitalije, Dramine i Holyplanta, ima deset registriranih lijekova, a s dodatnih pet je u postupku registracije. Već duže vrijeme čeka se završno odobrenje komisije za stavljanje na listu Latanox kapi za oči, prve generičke inačice latanoprosta, kao i lijeka Larone (lansoprazol).

>>Jadran Galenski povećao broj zaposlenih za 10%

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije