Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kadroviranje

Ivicu Vrkića na čelu čepinske Uljare zamjenjuje Ivica Crnković

IPK čepin, uljara
Marko Mrkonjić/Pixsell
22.04.2013.
u 14:02

Od povratka brenda čepinskog ulja na police, od sredine prosinca prošle godine do danas plasirano je oko 1,9 milijuna litara.

Ivica Crnković novi je direktor IPK Tvornice ulja Čepin koju je kupila tvrtka Mambo u vlasništvu osječke Žito grupe poduzetnika Marka Pipunića.

Njihova ponuda ocjenjena je najboljom za kupnju 1.282.882 udjela ove uljare i posljednje u nizu neprivatizirane tvrtke iz nekadašnjeg sastava agrogiganta IPK Osijeka. Prošloga tjedna u Zagrebu stavljeni su potpisi na kupoprodajni ugovor između ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka i predstavnika novog vlasnika. Do prodaje je tvornicu doveo Ivica Vrkić koji je posljednjih godinu dana obnašao funkciju predsjednika Uprave.

- Vratili smo ulje na police i pokazali da je ovaj sustav živ - rekao je on. Od povratka brenda čepinskog ulja na police, od sredine prosinca prošle godine do danas plasirano je oko 1,9 milijuna litara.

- Svjestan sam da nije bilo doprinosa radnika, poslovnih partnera da bi završili u stečaju. Ovako smo opet na tržištu - prokomentirao je pred novinarima u Čepinu dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora Zvonko Erak.

Sindikalna povjerenica PPDIV-a Helena Žeravica dodala je kako su uspijeli \"s onim s čim su krenuli na početku, a to je spas radnih mjesta\".

- Imamo napravljen program zbrinjavanja radnika kojim je obuhvaćeno 57 ljudi koji će uz otpremnine otići iz tvornice, a ostaje nas 147. Nadam se da ćemo ovdje i zaraditi svoju mirovinu - poručila je Žeravica.

>>Pipunićev Mambo kupio IPK Tvornicu ulja Čepin

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije