Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicije

Ivica Todorić ulaže milijardu kuna u bioplinska postrojenja

\'25.11.2010., Ekonomski fakultet, Zagreb - U sklopu Dana otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta Ivica Todoric, vlasnik Agrokora, odrzao je predavanje na temu Pozicije i izazovi hrvatskog poduzetnistva.
Žarko Bašić/Pixsell
29.06.2011.
u 10:20

Prvo Agrokorovo bioplinsko postrojenje bit će sagrađeno na lokaciji Gradec kraj Vrbovca.

U Agrokoru je jučer potpisan ugovor o gradnji prvog bioplinskog postrojenja instalirane snage jednog megavata (MW) između tvrtki GH-holding iz Slovenije i Agrokor energije. Prvo Agrokorovo bioplinsko postrojenje bit će sagrađeno na lokaciji Gradec kraj Vrbovca.

Agrokor energija planira gradnju bioplinskih postrojenja instalirane snage oko 30 MW u sljedećih pet godina, a procijenjena vrijednost investicije za taj projekt iznosi milijardu kuna. U koncernu ističu kako je to početak velikog Agrokorova projekta gradnje bioplinskih postrojenja na bazi organskog otpada i otpada nastalog u procesu proizvodnje u prehrambenoj industriji.

Osposobljavanjem farmi da se same rješavaju otpada neće se samo uštedjeti na troškovima njegova zbrinjavanja već će se vlastitom proizvodnjom podmiriti i dio troškova energije, što je iznimno važno za održavanje konkurentnosti proizvodnje. Uz bioplin kao nusproizvod nastaje i toplinska energija koja se može koristiti za plasteničku proizvodnju i sušare te organsko gnojivo. Partner Agrokora je GH-holding – slovenski holding s višegodišnjim iskustvom u realizaciji niza građevinskih, ekoloških i energetskih projekata te gradnji bioplinskih postrojenja.

Komentara 38

DU
Deleted user
10:56 29.06.2011.

....milijardu kuna??????.........čijih????????

SC
Scanius
11:01 29.06.2011.

Pa novac koji mu je ostao kada nije uspio kupiti Mercator hahahaha :D

DU
Deleted user
21:30 29.06.2011.

tko mu je dao dozvolu???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije