Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
doktor u problemima

Ironični Pašalić: Nisam kao ostali građevinari, njima cvjetaju ruže

'SPECIJAL OBZOR, 16.02..2012., Zagreb - Dr. Ivic Pasalic, bivsi politicar, savjetnik predsjednika Tudjmana i clan HDZ-a, portret.  Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
'Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
09.11.2012.
u 20:00

Ivić Pašalić sagradio je stambeno naselje kod Zagreba i vile u Istri te se zadužio 186 milijuna kuna, a prodaja je stala

Tri računa tvrtke Kapital Konzalting u vlasništvu Ivića Pašalića već su gotovo 120 dana u blokadi.

Krediti u Hypu

Preko Kapital Konzaltinga Pašalić je ušao u građevinski biznis i sagradio stambeno naselje Odranska zavrtnica kod Zagreba te naselje vila u istarskom Paradižu. Za te se investicije zadužio kod Hypo banke i Hypo Leasinga. No sad je postala upitna otplata tih kredita u ukupnom iznosu od 186 milijuna kuna jer je prodaja stanova i vila stala zbog ekonomske krize još prije nekoliko godina.

U naselju Odranska zavrtnica Pašalić je dosad uspio prodati samo oko trećine stanova, a ostatak neprodanih stanova vrijedi 190 milijuna kuna, koliko se navodi u financijskom izvješću Kapital Konzaltinga za 2011. godinu u stavci zalihe. U Paradižu pak Pašalića \"pritišću\" neprodane vile vrijedne 16,6 milijuna kuna. Tako ukupno taj političar koji se bacio u građevinski biznis ima 207 milijuna kuna vrijednosti zaliha.

Kapital Konzalting lanjsku je godinu poslovao s gubitkom od 1,9 milijuna kuna iako je imao rast prihoda sa 14,7 na 17,4 milijuna kuna, ali rasli su mu i troškovi koji su lani iznosili 19,3 milijuna kuna. Osim duga za dugoročne kredite, Kapital Konzalting ima i 48,3 milijuna kuna kratkoročnih obveza, a od toga 36 milijuna kuna odnosi se na financijske institucije. Tvrtka je na kraju 2011. dugovala 426 tisuća kuna za poreze i doprinose.

Pašalić jučer nije bio raspoložen za razgovor o svom poslovanju i kako se planira izvući iz teške situacije u kojoj se našao.

Mundus Viridis u plusu

– Ništa o tome ne mogu reći. Nitko ne govori o poslu preko novina. Kao što svim građevinarima cvjetaju ruže, eto, ja sam iznimka u tome – ironičan je bio Pašalić. Njegova druga tvrtka Odra Servisi lani je također poslovala s gubitkom, od 274 tisuće kuna, dok je Pašalićeva treća tvrtka, Mundus Viridis, u 2011. ostvarila dobit od 1,6 milijuna kuna.

>> HDZ s Pašalićem računa i na dolazak 10.400 članova Hrv. bloka

Komentara 27

DU
Deleted user
20:32 09.11.2012.

čekaj p a što on nije doktor.. kojeg đavla radi u građevinarstvu.. e moj herr flick, u zatvor odma....

DZ
dzalic
20:38 09.11.2012.

U članku kaže se da neide prodaja stanova i vila . Evo iz ovoga se vidi da je Linicev porez opravdan a obzirom da je gospodin uvaženi doktor Bosanac on ce znat sto znaci snizi cijenu i prodaja ide ko halva.

JA
josip adric
20:18 09.11.2012.

Samo se bojim da se ne ugrizu za vlastiti jezik .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije