Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje u sad-u

Odrekli bi se kave i seksa na godinu dana za pristup internetu

'A woman looks at an Internet website in Taipei on February 6, 2012 showing Taiwanese comedian A-Ken dressed up as Apple\'s late founder while praising the virtues of a tablet from Taiwan-based Action
'PATRICK LIN'
21.03.2012.
u 15:33

Broj internetskih korisnika u svijetu do iste bi godine trebao narasti na tri milijarde

Čega ste se spremni odreći za internet? Prema istraživanju Boston Consulting Groupa, više od dvije trećine Amerikanaca odreklo bi se kave, a 21 posto seksa na godinu dana kako bi i dalje mogli surfati internetom, prenosi Bloomberg.

– Internet je postao poput struje ili vode – rekao je Dominic Field, jedan od autora istraživanja.

U takvoj atmosferi nije čudo da će vrijednost internetskog gospodarstva zemalja skupine G-20 do 2016. godine dosegnuti 4,2 bilijuna dolara, što je 1,7 puta više od procijenjene vrijednosti prošle godine. Broj internetskih korisnika u svijetu do iste bi godine trebao narasti na tri milijarde – usporedbe radi, 2010. godine on je iznosio 1,9 milijardi. Da je riječ o državi, internetsko bi gospodarstvo prema svojoj vrijednosti bilo među pet najjačih, iza SAD-a, Kine, Japana i Indije te ispred Njemačke, otkrilo je istraživanje.

Amerikanci još uvijek daju najveći doprinos internetskom poslovanju, no taj je doprinos u padu – na primjer, američko internetsko gospodarstvo raste sporije od britanskog. Dok SAD sada drži oko trećinu globalnog internetskog gospodarstva, do 2016. godine taj će se udio smanjiti na jednu četvrtinu, rekao je Field.

Komentara 1

CH
chemica
17:45 21.03.2012.

Ja se ne bih seksa odrekel. Možda se ovdje mislilo na seks sa drugim muškarcem pa otuda tih dvadeset posto koji bi radije internet. I tata bi sine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije