Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni rezultati

Ingra poslovala sa 71,3 milijuna kuna gubitka

ingra
Pixsell
30.04.2010.
u 11:26

Za nastavak uspješnog poslovanja kompanije ključno je financijsko restrukturiranje koje se provodi radi reprogramiranja financijskih obveza.

Ingra je u prošloj godini poslovala sa 71,3 milijuna kuna gubitka iako je ostvarila operativnu dobit, rekao je danas na predstavljanju poslovnih rezultata kompanije Krunoslav Lisjak, direktor financija Ingre.

Prema njegovim riječima glavni uzrok takvih rezultata veliki su jednokratni otpisi od čega se najveći odnosi na Mavrovo, a ostalo na usklađivanje zaliha, što je dosegnulo čak 69 milijuna kuna. Dodao je kako se Ingra vraća graditeljstvu, industriji i montaži te energetici, odnosno poslovanju bez repova iz prošlosti. Takva je orijentacija kompanije preduvjet nastavka kvalitetnog poslovanja.

Prema predstavljenim rezultatima operativna dobit kompanije iznosila je 38,7 milijuna kuna, uz ostvarene prihode od 608 milijuna kuna. Ingra je, rečeno je i u procesu restrukturiranja, prepolovila opće troškove poslovanja u odnosu na 2008. godinu, a otpušteno je 25 posto zaposlenika. Smanjene su i obveze prema dobavljačima za više od 350 milijuna kuna.

Za nastavak uspješnog poslovanja kompanije ključno je financijsko restrukturiranje koje se provodi radi reprogramiranja financijskih obveza.

Trenutačno su najveća investicija Ingre Dvori Lapad u Dubrovniku čiji se završetak očekuje u iduća dva mjeseca. Ingra će uskoro završiti dvije luke u Alžiru, čija je ukupna vrijednost oko 40 milijuna eura.

- Važno je da smo pronašli nova tržišta i pojačali inozemno poslovanje. Snažniji angažman u inozemstvu vidljiv je i u povećanju prihoda koji su porasli 30 posto, na 150 milijuna kuna - zaključio je Lisjak.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
13:25 30.04.2010.

je, baš su prespektivni, inženjering tvrtka koja je rastjerala inženjere, a drži kojekakve ekonomiste i pravnike koji se ni u što konkretno ne razumiji. inženjering je u svijetu vrhunac dugo razvijanog know-how-a u oblasti investicija, a oni i dalje maštajuu o tome da svezana kravata i zakulisno političko lobiranje samo po sebi donosi profit. gori od njih je samo igh-a, a sprječavanjem strane konkurencije zemlja je na putu da popuni upražnjeno mjesto najizoliranjijeg europskog otoka, koje će im prepustiti albanija.

HE
heather
21:59 01.05.2010.

manemoj oni u gubitku?a za koliko prodaju stanove na srebrnjaku?3 do 4 tisuće eur kvadrat stana......ko to može platit?samo mafioza i kriminalni milje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije