rast cijena

Inflacija u Velikoj Britaniji neočekivano porasla na 3,2 posto

London
Reuters
17.11.2010.
u 07:57

Najveći je utjecaj imao rast cijena goriva i maziva, koje su skočile 1,8 posto u odnosu na rujan. No, dobra je vijest za kućanstva da su pale cijene hrane

Indeks potrošačkih cijena u Velikoj Britaniji u listopadu je, prema službenim podacima, neočekivano porastao na 3,2 posto. Analitičari su očekivali da će ostati nepromijenjen, na dosadašnjih 3,1 posto. 

Mervyn King, guverner središnje banke, morao je pisati obrazloženje premijeru zašto se to dogodilo. Prema tamošnjem uredu za statistiku, najveći je utjecaj imao rast cijena goriva i maziva, koje su skočile 1,8 posto u odnosu na rujan. No, dobra je vijest za kućanstva da su pale cijene hrane. Cijena mesa je nepromijena, a povrće je jeftinije jedan posto. Kako prenosi BBC, guverner Bank of Englanda najavio je da očekuje daljnji rast inflacije sljedećih nekoliko mjeseci.

Ključne riječi

Komentara 3

DI
dimitrijet
10:02 17.11.2010.

Poraslo sa 3.1 na 3.2 posto! I to jos neocekivano? Moram priznat da sam se evo neocekivano sav najezio i ozbiljno zabrinuo. Pa kako su se mogli tako uvalit u drek!!

SW
swimm
08:18 03.12.2010.

kod nas je sve poskupjelo ,ali SVE u prosjeku 20% unazad dvije godine....pa nisam bas primjetio da je igdje u novinama spomenuto konkretnije koliko hrana svakodnevno poskupljuje kao ni da je sindikat ista napravio osim nekoliko glupih izjava prije,ali cesce poslije ziga i potpisa. Vani su iznenadjeni zbog 2 % i strajkaju 7 dana..kod nas nitko ne reagira ni nako 20%......da i ne spominjem povecanje radnog staza na 65 god....nitko nije ni prdnuo.

OB
-obrisani-
15:55 28.01.2011.

sračkate svi kvake. na redu je ujednačavanje cijena namirnica ekonomske košarice. to s mazutom mačku o rep, englezi to ne koriste za grijanje toliko da bi korekcija cijene od 1.7% bila bitna za njihvo gospodarstvo. To nabijate cijenu dobavljčima domaćim i INA-i da nam JOŠ POSKUPE grijanje preko zime, jeli? Vidi kako englezi, pa može i kod nas. PLAČENI OGLAS. e više ne kupujemo večernji, vrijeme je za vjesnik i poslovni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije