Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žrtva gubitka

Ina Drew ide u mirovinu nakon 30 godina u JP Morganu

Srđan Hebar
Foto: Franjo Tot
1/2
14.05.2012.
u 20:14

Drew je bila jedna od najplaćenijih direktora tvrtke, a njezin ured odgovoran je za gubitak od 2 milijarde dolara

Kockarsko ponašanje bankara JP Morgan Chasea i gubitak od najmanje dvije milijarde dolara uzeli je svoju prvu žrtvu - Ina Drew, glavna direktorica za ulaganja, odlazi u mirovinu nakon više od 30 godina staža u najvećoj američkoj banci.

JP Morgan je dan nakon vijesti o gubitku izgubio 15 milijardi dolara u vrijednosti dionica, a vrijednost dionica ponovno je pala u ponedjeljak. Do velikog novčanog gubitka došlo je upravo u uredu za ulaganja, kojim je ona upravljala. Pedesetpetogodišnja Drew bila je jedan od najplaćenijih direktora banke te jedna od najplaćenijih žena u ovom poslu, pa je tako 2010. godine zaradila 15,5 milijuna dolara.

- Ina Drew bila je sjajna suradnica tijekom mnogih godina koje je provela u našoj tvrtki. Unatoč nedavnim gubitcima u uredu za ulaganja, Inini golemi doprinosi našoj tvrtki neće biti zasjenjeni tim događajima - poručio je predsjednik i glavni izvršni direktor Jamie Dimon.

Dok su u JP Morganu potvrdili njezin odlazak, nisu rekli ništa o dvojici njezinik suradnika iz istog ureda o čijem se odlasku također nagađalo. Objavili su ime nasljednika Ine Drew - riječ je o Matthewu E. Zamesu, koji se već nalazi na nekoliko pozicija u tvrtki.

Komentara 1

OB
-obrisani-
21:48 14.05.2012.

nije istina da ide u penziju, desilo joj se ono sta je obama 2009 godine rekao: znadem koga je treba otpozadi nogom udarit i najurit, njoj se desilo isto-dobila je nogu i izletjela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije