Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

IEEE EUROCON 2013 – projekt FER-a i IEEE-a vrijedan pozornosti

FER
Petar Glebov/Pixsell
PR
Autor
PR članak
25.04.2013.
u 12:05

IEEE EUROCON konferencija je s dugogodišnjom tradicijom okupljanja znanstvenika i stručnjaka iz znanosti, gospodarstva i regulatornih tijela koja se po prvi puta održava u Hrvatskoj.

Ekipa mladih znanstvenika sa zagrebačkog FER-a na svom fakultetu 1-4. srpnja organizira konferenciju EUROCON 2013 (www.eurocon2013.org), jednu od vodećih svjetskih znanstvenih konferencija iz područja energetike, informacijskih i komunikacijskih tehnologija te elektronike. Dan otvaranja konferencije nije slučajno odabran. Naime, prvi dan srpnja službeni je dan pristupanja Hrvatske Europskoj Uniji, koji će naši znanstvenici obilježiti na najbolji mogući način. O važnosti ovog projekta svjedoči i pokroviteljstvo predsjednika RH prof. Ive Josipovića.

IEEE EUROCON konferencija je s dugogodišnjom tradicijom okupljanja znanstvenika i stručnjaka iz znanosti, gospodarstva i regulatornih tijela koja se po prvi puta održava u Hrvatskoj. Kroz godine EUROCON je postao prepoznatljiva konferencija iz područja elektrotehnike s golemim brojem sudionika. Godine 2011. EUROCON je održan u Lisabonu (Portugal), 2009. u St. Petersburgu (Rusija), a 2007. u Varšavi (Poljska). Zalaganjem i entuzijazmom organizatora, članova IEEE-a i mladih znanstvenika sa zagrebačkog FER-a, Zagrebu je pripala čast da 2013. nastavi ovu bogatu tradiciju.

Prema riječima prof. Kuzle, predsjednika ovogodišnjeg izdanja EUROCON-a, u trenutku objavljivanja ovog teksta zaprimljeno je oko 450 radova (od čega preko 90% stranih autora) čime bi zagrebačko izdanje EUROCON-a moglo biti rekordno. Uz to, na konferenciji će gostovati veliki broj pozvanih predavača, svjetski poznatih imena iz svakog od područja konferencije. Zasada potvrđeni pozvani predavači su prof. Boutaba (Univ. of Waterloo, Kanada) i prof. Reichl (Univ. of Bretagne, Frnacuska) iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija, prof. Messer (Univ. of Tel Aviv, Izrael), prof. Moulin (Univ. of Illinois, SAD) i prof. Yan (Univ. of Kent, UK) iz područja sustava i procesnih signala te prof. Guerrero (Aalborg Univ., Danska), prof. Kezunović (Texas A&M Univ., SAD), prof. Kirschen (Univ. of Washington, SAD) i prof. Mancarella (Univ. of Manchester, UK) iz područja energetike. Dovođenje navedenih svjetskih stručnjaka u Zagreb rezultat je dugoročne suradnje na istraživačkim projektima te ponekad i osobnog prijateljstva članova organizacijskog odbora konferencije s navedenim profesorima.

Osobito valja istaknuti da je konferencija prepoznata i od strane Predsjednika Republike Hrvatske, prof. Ive Josipovića te Grada Zagreba, dugogodišnjeg partnera i prijatelja FER-a, koji su pokrovitelji ovog skupa. Ovaj događaj značajno doprinosi promocije naše zemlje i Zagreba u kongresni centar jugoistočne Europe. Svečanim otvorenjem IEEE EUROCON-a 1. srpnja 2013. godine simbolično će se predstaviti Hrvatsku kao važnog partnera Europske Unije u znanosti i gospodarstvu. Sudeći prema broju radova i količini svjetskih stručnjaka koji će prisustvovati konferenciji, hrvatski mladi znanstvenici s FER-a već su i prije 1. srpnja postali dio i Europske Unije i svjetskih znanstvenih krugova.

Ovakav događaj svakako je prilika za ugovaranje suradnje i poslova za hrvatske znanstvenike i gospodarstvenike. Svakako posjetite stranicu konferencije www.eurocon2013.org na kojoj možete pronaći obavijesti vezane za sudjelovanje na konferenciji. Sa zanimanjem ćemo pratiti ovaj događaj, te pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?