Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IATA

IATA očekuje pozitivno poslovanje aviokompanija u ovoj godini

Spainair
07.06.2010.
u 13:47

IATA je priopćila kako bi globalne aviokompanije u ovoj godini mogle ostvariti 2,5 milijardi dolara dobiti, a procjene su da će glavni motor oporavka industrije biti azijsko-pacifička regija.

Međunarodna udruga zračnih prijevoznika IATA priopćila je kako očekuje da bi globalne aviokompanije u ovoj godini mogle ostvariti 2,5 milijardi dolara dobiti. Prije samo tri mjeseca IATA je u prognozama za globalnu industriju avioprijevoznika prognozirala gubitak od 2,8 milijardi dolara u 2010., zbog rezanja cijena usluga radi popunjavanja kapaciteta.

Tako je globalna industrija zračnih prijevoznika objavom ovih prognoza označila kraj dvogodišnjeg razdoblja pada aktivnosti, ali uz upozorenje da je nužan oprez vezan za poslovanja europskih aviokompanija.

Izvršni direktor Giovanni Bisignani kazao je da se globalno gospodarstvo oporavlja brže no što se očekivalo, potičući snažan rast putničkog prometa i dobiti, što je još prije dva mjeseca, za vrijeme europske krize izazvane oblakom vulkanskog pepela, bilo praktički nezamislivo. Tako će zbog lošeg raspoloženja nakon otkazivanja letova za vrijeme vulkanske krize i zbog tereta dugova Europa u ovoj godini zabilježiti 2,8 milijardi dolara gubitaka, ili gotovo 30 posto više nego što je ranije prognozirano, očekuje IATA.

U IATA-i procjenjuju kako će glavni motor oporavka industrije biti azijsko-pacifička regija, s očekivanom ovogodišnjom dobiti od 2,2 milijarde dolara. Sjevernoamerički prijevoznici također će ovu godinu zaključiti u plusu, sa 1,9 milijardi dolara.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:58 12.07.2010.

a da nema sukera nasa bi morala odmah prepasti i se mitingase otpustit, hehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije