Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
namješteno?

HŽ Cargo traži voditelja prodaje, uvjet – prirodoslovna struka?!

HŽ
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/3
06.07.2012.
u 12:30

Direktor HŽ Carga Ivan Lešković zahtjev opravdava baratanjem opasnim tvarima, no za taj posao već postoji zaposlen stručnjak

Tvrtka HŽ Cargo raspisala je javni natječaj za voditelja prodaje u kombiniranom prometu, a za to mjesto traži kandidata prirodoslovnog smjera! Natječaj je otvoren 2. srpnja, a u uvjetima natječaja navodi se visoka stručna sprema prometnog, ekonomskog ili prirodoslovnog smjera, godina radnog iskustva i poznavanje jednog stranog jezika.

No, odmah ispod tih uvjeta u tekstu natječaja je i napomena da prednost imaju kandidati prirodoslovnog smjera! Voditelj prodaje za kombinirani promet brine se o prodaji usluga prijevoza kontejnerima i upućeni kažu da je tu prije svega potreban prometni smjer. Stoga se inzistiranje na prirodoslovnom smjeru u krugovima oko Hrvatskih željeznica smatra naštimavanjem natječaja za nekog po izboru direktora Carga Ivana Leškovića. No, direktor Lešković to opovrgava.

– Uvjeti iz javnog natječaja uvjeti su koji su propisani i objavljeni u pravilniku o organizaciji HŽ Carga (prometni/ekonomski/prirodoslovni). Naglasak je stavljen na prirodoslovni smjer zbog potrebe procesa rada i unapređenja rada u Službi za kombinirani prijevoz u odnosu na praćenje područja prijevoza opasnih tvari u kombiniranom prijevozu – navodi Lešković.

Dodao je da će u skladu sa strategijom upravljanja ljudskim resursima biti proveden polustrukturirani selekcijski intervju. A ako više kandidata ostvari jednak broj bodova, prednost će imati kandidat prirodoslovnog smjera s obzirom na, tvrdi Lešković, opasnosti koje mogu nastati pri prijevozu opasnih tvari poput nafte, kemikalija, a koje se prevoze po posebnom režimu i po posebnim uvjetima. No, nije jasno zašto voditelj prodaje mora imati prirodoslovni smjer i brinuti se o opasnim tvarima kad u HŽ Cargu, doznajemo, postoji radno mjesto i to popunjeno stručnjakom za praćenje opasnih tvari.

Komentara 44

ĆA
ćaćaća
19:16 06.07.2012.

predlažem da čačković vozi lokomotivu...

DU
Deleted user
13:19 06.07.2012.

Ja imam likovni smjer, jel mogu ja upasti?

GA
gasparr
17:27 06.07.2012.

ankice, znate li vi što točno HŽ-Cargo prodaje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije