Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan poduzetnika

HUP podržava Vladine strukturne reforme

Damir Kuštrak
Goran Stanzl
04.05.2010.
u 14:40

Kriza nije samo problem, već i prilika da se upravo sada riješe višegodišnji problemi i stvori zdrava poduzetnička klima.

Duboke strukturne promjene preduvjet su da hrvatsko gospodarstvo krene putem stvarnog oporavka, rekao je predsjednik HUP-a Damir Kuštrak otvarajući jučer u Zagrebu tradicionalni Dan poduzetnika koji se ove godine održao pod nazivom "Kriza i društveno odgovorno poslovanje". Kuštrak je istaknuo kako su uvjeti poslovanja u Hrvatskoj najteži još od ratnih godina, no kako kriza nije samo problem, već i prilika da se upravo sada riješe višegodišnji problemi, da se promijeni antipoduzetnička klima u Hrvatskoj i da se okrenemo povećanju produktivnosti rada, jačanju proizvodnje, izvozu i društveno odgovornom ponašanju.

- Podržavamo Vladine reforme i poručujemo kako u HUP-u imaju partnera za njihovo provođenje - zaključio je Kuštrak.

Predsjednik NVK Ivica Mudrinić dodao je kako nema vremena za čekanje i kako uvjete za budućnost moramo stvoriti danas.

- Hrvati su specifičan narod koji uvijek dobiva dodatnu energiju i elan kada voda dođe do grla. Ova je kriza poput gubitka od jednog ili dva gola u nogometu, a taj rezultat sad moramo preokrenuti u svoju korist - zaključio je Mudrinić.

Komentara 1

ET
eticus
09:25 05.05.2010.

U razdoblju od 1997. pa do 2002. pokušao sam s još nekolicinom istomišljenika realizirati poslovni plan. No u tome nismo uspjeli iako smo pokušali u više navrata. Razlog propasti jest opstrukcija od strane lokalnih vlasti, HFP-a, močnika iz Vlade, pa čak i iz samog predsjdništva R.H. Dva poduzeća koja smo pokušali kupiti danas su ruševine u koje su ih pretvorili novi vlasnici, oni koji su od banaka dobivali kredite na \"lijepe oči\". Večina današnjih članova HUP-a pripadaju upravo takvoj managerskoj strukturi. Dobar primjer za to je g. Mudrinić - propao u Kanadi, a uspio u Hrvatskoj radeći u državnim institucijama i firmama i učestvujući kao glavni čovjek u pretvorbi državnog HT-a u privatno i strano poduzeće, jednoj od najvećih pljački Hrvata. Danas on daje savjete Hrvatima, Hrvatskom predsjedniku i Hrvatskoj vladi. Pa na temelju čega? njegove reference su toliko negativne da bi u Kanadi on mogao biti savjetnik samo mafiji. HUP bi trebao dati odgovore na pitanja: Koliko je poduzetnika i poduzeća propalo zahvaljujući neisplačivanju raznih ministarstava i poduzeće miljenika politike? Koliko je radnika tako ostalo bez posla? Zašto se nije pomoglo domaćim inovatorima, nego su se slični i lošiji proizvodi radije kupovali u inozemstvu? itd. Odgovori na ova pitanja kriju u sebi i razloge krize i njihove krivce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije