Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ConTEL 2013

HT nagradio najinovativniji studentski rad s područja ICT-ja

ConTEL 2013
HT
27.06.2013.
u 16:10

Pobjednički rad "CrocodileAgent Team Activities: Solutions for Trading and Visualization in Future Energy Markets" simulira ponašanje tržišta električnom energijom i omogućuje analizu različitih utjecaja na stanje na tržištu

Hrvatski Telekom je jučer na međunarodnoj konferenciji o telekomunikacijama ConTEL 2013, u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), nagradio najinovativniji studentski ICT projekt.
 
Pobjednički rad \"CrocodileAgent Team Activities: Solutions for Trading and Visualization in Future Energy Markets\" simulira ponašanje tržišta električnom energijom i omogućuje analizu različitih utjecaja na stanje na tržištu. Autori su Ivo Buljević, Siniša Matetić, Tomislav Briševac i Jurica Babić uz mentorstvo doc. dr. sc. Vedrana Podobnika. HT je pobjedničkom timu osigurao besplatno korištenje ICT usluga iz oblaka s pomoću kojih će moći dalje razvijati svoju zamisao uza sve prednosti koje pruža računalni oblak. Natječaj je bio otvoren za studente koji su trenutačno na diplomskom i poslijediplomskom studiju, a prijaviti su mogli programska rješenja iz područja ICT-ja.

– Ovakva nagrada poticaj je autorima rješenja da lakše i brže ostvare svoj projekt koristeći najnaprednija rješenja iz oblaka za računalne resurse i timsku suradnju. U HT-u smo snažno usmjereni na inovaciju po čemu smo prepoznati i kod naših korisnika koji su nas u nedavnom nacionalnom istraživanju proglasili liderom na području inovativnosti u kategoriji velikih tvrtki. Stoga uvijek rado podržavamo ovakva natjecanja – istaknuo je Goran Krajnović, direktor Odjela za razvoj proizvoda za privatne korisnike HT-a te član žirija za odabir najboljeg studentskog rada.

Nagrada HT-a za najbolji ICT studentski rad uključuje Cloud Računalo, Cloud Server Plus te Cloud Exchange Mail čija je ukupna vrijednost 26.000 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije