Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Hrvatska pala po indeksu ekonomskih sloboda

\'29.10.2010., Solaris, Sibenik - Odrzana 20. godisnja konferencija Zagrebacke burze. Svake godine u listopadu Zagrebacka burza organizira veliku medjunarodnu konferenciju kao sredisnje mjesto okuplja
Filip Brala/PIXSELL
12.01.2012.
u 09:06

Iza Hrvatske su Srbija i Bosna i Hercegovina, dok su ispred Crna Gora, Slovenija, Albanija, Mađarska i Makedonija

Hrvatska je na indeksu ekonomskih sloboda za 2012. nazadovala za jedno mjesto te je sada na 83. mjestu, prenosi Dnevnik.hr. Istraživanje obuhvaća stupanj ekonomskih sloboda u 184 zemlje svijeta. Ocjena ekonomske slobode u Hrvatskoj je 60,9, što je pad od 0,2 poena s obzirom na prošlu godinu. To nas svrstava među umjerene ekonomije svijeta. Nisku ocjenu Hrvatska je zaradila i zbog neodgovorne državne potrošnje unatoč visokim porezima.

Iza Hrvatske su Srbija i Bosna i Hercegovina, dok su ispred Crna Gora, Slovenija, Albanija, Mađarska i Makedonija. 18. godinu zaredom prvo i drugo mjesto drže Hong Kong i Singapur. Slijede ih Australija i Novi Zeland.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Tony ★
Tony ★
09:47 12.01.2012.

Pitam se zar jet o nekakva vrijednost? Tu ulaze i varijable kao sto su trziste rada, privatno vlasnistvo, slobodno trziste i ostalo. Mora se znati i tko pravi tu ljestvicu i koje vrijednosti pridodaje svakoj varijabli i kako se formuliraju.u. Kako je postavljen tekst izgleda kao da zivimo u nekakvom totalitarnom fasistickom uredenju, a mi smo samo siromasni tako da nam je nemoguca ikakva sloboda. Luxemburg je na 13. mjestu, Danska na 11., Cile na 7., Litva na 23. Ja bih ipak bolje prosao u Danskoj, u Luxemburg ne bih niti mrtav a pogotovo u Cile ili Litvu. Ne znam da li sam se dovoljno objasnio. hasta siempre

OB
-obrisani-
10:09 12.01.2012.

83. mjesto? pa nismo ni tako loši... Odmah smo iza Botsvane(33), Gruzije (34), Armenije(39), Kolumbije(45), Albanije(57), Ruande(59), Bugarske(61), Rumunjske(62), Kazahstana(65), Namibije(76), Ugande(78) i Mongolije(81)... može se reći da ih slijedimo u stopu...

LO
lojtra1
09:45 12.01.2012.

Ako se zaista pod \"ekonomskim slobodama\" smatra poslovanje kakvo provode u crnoj gori onda je dobro da hrvatska nije \"na visokom mjestu\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije