Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unosan posao

Hrvati grade rukometni stadion u Kataru vrijedan 130 mil. dolara

katar,ivo josipović (1)
Foto: Ured Predsjednika RH
04.12.2012.
u 15:20

Gradnja bi trebala početi 2013. godine, a navodno će to biti jedan od najmodernijih rukometnih stadiona

Unosan posao sklopile su hrvatske tvrtke u Kataru. Naime, upravo su one dobile 130 milijuna dolara vrijedan projekt stadiona za smotru najboljih muških rukometnih reprezentacija svijeta 2015. godine u Kataru, prenosi portal constructionweekonline.com.

Zasad nije poznato koje su tvrtke dobile unosan posao. Predsjednik Uprave IGH Jure Radić bio je među brojnim poduzetnicima koji su početkom studenog posjetili Katar. Njegova tvrtka već dvije godine ima ured u Dohi, a tada je potvrdio da je zainteresiran za gradnju stadiona te je poslao ponudu. Katar će biti domaćin dvjema važnim sportskim priredbama, Rukometnom i Svjetskom nogometnom prvenstvu. 

Zatvoreni stadion veličine 44.233 četvorna metra, prema pisanju portala, moći će primiti 15.000 gledatelja. Gradnja bi trebala početi 2013. godine, a navodno će to biti jedan od najmodernijih rukometnih stadiona.

Portal podsjeća da je nedavno hrvatska delegacija, predvođena predsjednikom Ivom Josipovićem, posjetila Katar, te između ostalog predstavila posao koji je obavila oko dvorana za Svjetsko rukometno prvenstvo 2009. godine koje se održalo u Hrvatskoj. 

>>Emir ulaže u Katar 400 milijardi dolara

Komentara 14

PR
pramac
16:47 04.12.2012.

Tko je dobio posao? Coning?

KT
Karika Tura
19:32 04.12.2012.

Još da im vjerujem. Koji Hrvati buju gradili, Čaćić i njegov Coning?

TP
Tihomir Prdež
16:08 04.12.2012.

Još ćemo tek vidjeti koliko su bogati...kad krene farbanje dvorane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije