Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kovanice od 25 kuna

HNB izdao zlatne i srebrne kovanice u povodu ulaska u EU

Jubilarne kovanice od 25 kuna za ulazak u EU (1)
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/8
27.06.2013.
u 18:08

Prigodni zlatni i srebrni kovani novac “Republika Hrvatska članica Europske unije 1. VII. 2013.” izrađen je specijalnom tehnikom kovanja polirane ploče, a pušta se u optjecaj 1. srpnja

HNB je izdao zlatni i srebrni kovani novac nominale od 1000, odnosno 100 kuna te numizmatički komplet prigodnog optjecajnog kovanog novca od 25 kuna. Prigodni zlatni i srebrni kovani novac “Republika Hrvatska članica Europske unije 1. VII. 2013.” izrađen je specijalnom tehnikom kovanja polirane ploče, a pušta se u optjecaj 1. srpnja. Autor idejnog i likovnog rješenja za zlatnike i srebrnjake je akademski kipar Damir Mataušić, a kovanice je izradio Hrvatski novčarski zavod.

>>Na dan ulaska u EU stiže i nova kovanica od 25 kuna!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije