Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privatizacija

HFP ponovno prodaje Modru špilju i hotele Maestral Dubrovnik

dubrovnik
VL
31.03.2010.
u 17:07

Početna cijena za posljednju neprivatiziranu dubrovačku hotelsku kuću Maestral je 72,5 milijuna kuna, što je i njena nominalna vrijednost, dok se Modra Špilja prodaje za 2,3 milijuna kuna, što je 30 posto nominalne vrijednosti

Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju odlučio je prodati posljednju neprivatiziranu dubrovačku hotelsku kuću Maestral. U hotelima Maestral Dubrovnik država prodaje 70,37 posto udjela po početnoj cijeni od 72,5 milijuna kuna. Temeljni kapital društva koje ima 186 zaposlenih iznosi oko 156 milijuna kuna, a obveze društva su 99,87 milijuna kuna.

– Maestral je jedna od stabilnijih tvrtki u portfelju države zbog čega smo ga odlučili prodati po nominalnoj vrijednosti – rekao je Robert Pende iz Ministarstva turizma.

Na prodaju se nudi i 42 posto udjela u hotelskoj kući Modra špilja u Komiži po početnoj cijeni od 2,3 milijuna kuna, što je 30 posto nominalne vrijednosti. Temeljni kapital društva koje ima 42 zaposlena je 18,49 milijuna kuna uz obveze teške više od 56 milijuna kuna. Invalidima Domovinskog rata dodijeljene su dionice 39 tvrtki u ukupnoj vrijednosti 11,5 milijuna kuna, čime će se riješiti oko 800 zahtjeva. (tr/VLM)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije