Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preuzimanje

Hewlett-Packard kupio Palm za milijardu dolara

HP
Arhiva VL
29.04.2010.
u 09:13

HP smatra da će se s Palmovim internetskim operativnim sustavom agresivnije proširiti na brzorastuće tržište pametnih telefona i mobilnih uređaja.

Američki računalni div Hewlett-Packard (HP) kupio je tvrtku Palm, pionira u proizvodnji pametnih poslovnih telefona, za milijardu dolara. HP smatra da će se s Palmovim internetskim operativnim sustavom agresivnije proširiti na brzorastuće tržište pametnih telefona i mobilnih uređaja.

Vrijednost Palma procjenjuje se na 1,2 milijarde dolara, ako se u kupoprodajnu cijenu uključi i dug te tvrtke. HP, koji plaća 5,70 dolara za svaku Palmovu dionicu, nada se da će kupoprodaju zaključiti do kraja srpnja.

Prošle je godine Palm predstavio telefon pre s ekranom osjetljivim na dodir koji nije dostigao planirani opseg prodaje. Iako je prvi koji se počeo baviti pametnim poslovnim telefonima, Palm se posljednjih godina na tržištu bori s dominantnim Appleom i Blackberryjem.

HP očekuje da će Palmov predsjednik i glavni izvršni direktor Jon Rubinstein, koji je radio i u Appleu, ostati u tvrtki i nakon prodaje.

Palm su 1992. godine osnovali Donna Dubinsky i Jeff Hawkins, a 1995. ga je kupio US Robotics, proizvođač modema koji je pak kupio 3Com 1997. godine. Palm je ponovno odvojen kao posebna tvrtka 2000. Smatra se da je Dell, jedan od HP-ovih rivala, također bio zainteresiran za kupnju Palma.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije