Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupa struja

HEP-u zeleno svjetlo za 13% veće cijene električne energije

hep
Arhiva VL
26.04.2010.
u 16:37

HERA je odobrila niži postotak poskupljenja nego što je HEP tražio, Vlada, vjerojatno u četvrtak, donosi konačnu odluku o poskupljenju električne energije.

Iako je HEP tražio poskupljenje struje od 17 posto, neslužbeno doznajemo da je nadležna regulatorna agencija odobrila 13-postotno poskupljenje. Ni u Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji (HERA) ni u Ministarstvu gospodarstva nisu željeli komentirati navedeno poskupljenje, a prema ranijim informacijama veći računi za struju trebali bi početi stizati od ljeta, moguće od 1. srpnja kada se ukida niža stopa tzv. kriznog poreza.

Nepoznato je ostalo zašto je HERA odbila 17-postotno poskupljenje i odobrila ono četiri posto niže, a Vlada bi, najvjerojatnije na sjednici u četvrtak, trebala donijeti konačnu odluku o poskupljenju struje. U HEP-u su još ranije obrazložili kako veće cijene traže zbog poskupljenja plina koji je osnovni energent u proizvodnji električne energije. S druge strane, Hrvati ne plaćaju tržišnu cijenu struje jer u našem okruženju jeftiniju električnu energiju imaju samo Francuska, Bugarska, Slovenija i Srbija.

Ključne riječi

Komentara 21

UN
Universo
17:02 26.04.2010.

Kod nas je cijena struje godinama nerealno niska i među najnižima u europi tako da je poskupljenje bilo očekivano

UN
Universo
17:31 26.04.2010.

Cijene se godinama nisu povećavale i ovo poskupljenje je bilo očekivano i nužno

PA
pajapatka
20:35 26.04.2010.

Treba u štrajk, i to opći.......Sindikati !!!!!!....Hallooooo!!!!!... Ovo je pretjerano......Dajte nam i plaće zemalja u okruženju, a može i slovenske. Nije mi jasno kako ovaj narod šuti. Možda ovo poskupljenje otvara vrata privetizaciji HEP-a???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije