Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni rezultati

H1 TELEKOM prvi je alternativni operator s neto dobiti

Kristian Uwe Ćurković
Arhiva VL
23.11.2010.
u 11:18

Ukupni ostvareni prihodi iz poslovanja H1 TELEKOM-a u devet mjeseci ove godine iznose 99 milijuna kuna, što predstavlja porast od 17,5 posto u odnosu na isto razdoblje 2009. godine

H1 TELEKOM prvi je alternativni telekom operator koji je na mjesečnoj razini poslovao s neto dobiti te koji je i u trećem tromjesečju ove godine ostvario dvoznamenkastu stopu rasta prihoda, priopćili su iz te kompanije. Ta je tvrtka dobit prije poreza, kamata i amortizacije (EBITDA) u trećem poslovnom kvartalu povećala osam puta u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Kumulativna EBITDA na kraju trećeg kvartala ove godine iznosi 16 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila dva milijuna kuna.

Ukupni ostvareni prihodi iz poslovanja H1 TELEKOM-a u devet mjeseci ove godine iznose 99 milijuna kuna, što predstavlja porast od 17,5 posto u odnosu na isto razdoblje 2009. godine. Neto gubitak smanjen je za 34 posto, sa 10 milijuna kuna na kraju trećega poslovnog kvartala prošle godine na sedam milijuna kuna krajem trećega poslovnog kvartala ove godine. Snažan zalet H1 TELEKOM-a potvrđuje i ostvarivanje neto dobiti u listopadu, koju je operator prvi put ostvario na mjesečnom nivou. Sukladno najavama očekuje se ostvarenje neto dobiti i na razini posljednjeg poslovnog kvartala, kažu u toj kompaniji.

„H1 TELEKOM kontinuirano već nekoliko mjeseci zaredom bilježi pozitivan trend rasta kako prihoda i profitabilnosti, tako i broja novih korisnika. Tijekom godine znatno smo osnažili vlastitu poziciju na telekom tržištu. Značajno smo poboljšali sve financijske pokazatelje i prvi put ostvarili neto dobit na mjesečnoj razini, što dokazuje da H1 TELEKOM izrasta u jednog od najstabilnijih alternativnih telekom operatora. Prema dosadašnjim pokazateljima i trendovima očekujem da ćemo posljednji ovogodišnji poslovni kvartal također završiti s neto dobiti“ – izjavio je Kristian Uwe Ćurković, predsjednik Uprave H1 TELEKOM-a.

 

Ključne riječi

Komentara 8

KZ
ka-zo
17:12 23.11.2010.

smjeskoh glup si ko stup radije prije komentara provjeri na njihovim stranicama prije nego baljezgaš internet+tel iznosi 155 kn,znači 8/512 flat +preplata tel. njihov sam korisnik i vrlo zadovoljan

BE
BENEDIKT
13:21 23.11.2010.

Na tk tržištu sa gigantom kao HT i u tako maloj državi sa jaku konkurenciju ovo je stvarno svijetla točka u našem gospodarstvu. Bravo!

SM
smjeskoh
12:09 23.11.2010.

Telekom operater koji ne investira u infrastrukturu nego samo ubire novac od usluga u telefoniji nije telekom operater. Prešao sam na njih prije ohoho godina kad su obećavali internet i svašta, a toga nemaju ni danas. Zato sam ih nakon godinu i pol dana napustio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije