Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krešimir Kučko:

'Gubici Croatia Airlinesa još su veći, otpustit ćemo 20% radnika'

'15.11.2008.,Zagreb-Avion kompanije Croatia Airlines slijece na aerodrom Pleso. Photo: Jurica Galoic/24sata'
'Jurica Galoic/24sata'
13.02.2013.
u 23:29

Kučko je izjavio kako je netko krivo vodio vrijednosti zrakoplova ili napuhavao njihovu cijenu

- Gubitak Croatia Airlinesa veći je od 370 milijuna kuna koliko se posljednjih dana navodi, i iznosi 483 milijuna kuna, a posljedica je prije svega krivo vođenih vrijednosti zrakoplova, izjavio je predsjednik uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko u Dnevniku 3 HTV-a.

Kučko je izjavio kako je netko krivo vodio vrijednosti zrakoplova ili napuhavao njihovu cijenu, no kako to ne dovodi u pitanje sigurnost zrakoplova u floti CA-a kao niti sigurnost putnika.

Naglasio je kako kompanija u državi s turističkom orjentacijom koja doveze u zemlju svakog trećeg turista ima šansu, kako nisu u bankrotu, te kako prolaze kroz jedno teže razdoblje.

- Mi trenutno radimo na mjerama koje će dovesti do konsolidacije i restrukturiranja kompanije. Te je mjere bilo potrebno donijeti i ranije, a one na žalost uključuju i bolne rezove, što znači da će biti otpuštanja, kazao je Kučko koji nije želio reći konkretan broj radnika koji će ostati bez posla.

- Sve bi se trebalo znati do kraja tjedna. Trenutno u Croatia Airlinesu radi 1100 ljudi, a taj broj moramo smanjiti za oko 20 posto, zaključio je Kučko.

>>Croatia Airlines pred propašću. U minusu 370 milijuna kuna!

Komentara 7

Avatar airbizz
airbizz
13:09 15.02.2013.

izuzmemo li lažnu vrijednost aviona ispada da je dug nekih 85 milijuna kuna.otpustit će 220 radnika.po nekoj računici ispada da su 220 radnika(koji su višak)krivi 85 milijuna kuna.odmah otpustite još 220 radnika pa ste u plusu 85 milijuna kuna.kome se tu maže oči.bilo je prijašnjih godina kada je poslovanje bilo u plusu,onda nije bilo višak radnika.ne postoji višak radnika i prekovremeni rad,samo loša organizacija.

CI
ciratnip
06:06 14.02.2013.

Propada li Croatia Airlines zbog imena ili zato sto je to ekonomska potreba? a od sada ce njihove letove preuzti JAT, sto je onima koji odlucuju vrlo vazno!

DU
Deleted user
07:22 14.02.2013.

C.A je od osamostaljenja Hrvatske drzave u gubicima i problemima,i tu na "otpusta 20% zaposleni,nego se taj gubitas mora kompletan otpustiti",zbaci C.A se mora losovati,jer vi unististe drzavu i njene porezne obaveznike,cuj ovog apsurda C.A duzna 370,pa onda 483 milijona kuna,pa zar uopce vrjedi toliko C.A????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije