Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeli

Grčka izbjegla bankrot, kreditori pristali na zamjenu obveznica

štrajk, grčka, atena (1)
AFP/PIXSELL
09.03.2012.
u 08:00

Prihvaćanjem plana restrukturiranja procjenjuje se da će privatni kreditori zabilježiti gubitke i do 75 posto

Privatni kreditori prihvatili su plan restrukturiranja grčkih obveznica, o čemu je ovisila financijska budućnost države, priopćila je grčka vlada.

U priopćenju grčkog ministarstva financija navodi se da je 85,8 posto kreditora odlučilo zamijeniti stare grčke državne obveznice novima i time omogućilo Ateni primanje 130 milijardi eura pomoći Europske unije i Međunarodnog monetarnog fonda.

Na taj bi se način grčki dug trebao smanjiti za više od 100 milijardi eura i doprinijeti stabilizaciji zemlje.

Prihvaćanjem plana restrukturiranja procjenjuje se da će privatni kreditori zabilježiti gubitke i do 75 posto.

 

Ključne riječi

Komentara 27

OB
-obrisani-
08:21 09.03.2012.

Privatni investitori su izgubili 74% svog novca.

SA
Savjest
08:55 09.03.2012.

To bi, uostalom bio jedini način da se smanje plaće i mirovine, ali bez nominalnog smanjivanja, a smanjivanje plaća i mirovina je conditio sine qua non za konkurenciju realnog sektora. Sinoć je na KN-u prikazan film o Loveču, gradiću u Bugarskoj u kojem je izgrađena kinesko-bugarska tvornica za sklapanje kineskih automobila koji će se ručno sklapati od dijelova uvezenih iz Kine, što će trajati dok god bugarska radna snaga ostane jeftina. Na taj način Kina namjerava s automobilima po cijeni od 7.000 eura konkurirati Volkswagenu u Europi pa i samoj Njemačkoj

PE
peugeot
23:07 09.03.2012.

@pidocha : Gospodine @pidocha, kad god se \"zakuva\" neka ozbiljna diskusija Vasa supruga Vas odjednom uzme za ruku i u - nepoznato odvede !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije