Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo premijeru

Gradonačelnika Kutine brine sudbina Petrokemije

Petrokemija
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
28.03.2016.
u 23:00

Ne smije se dogoditi da Petrokemija ‘vuče’ ostale državne tvrtke, a da to nagriza tlo pod nogama onoga tko vuče, piše Rudić

Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić (SDP) uputio je otvoreno pismo premijeru Oreškoviću u vezi s kutinskom Petrokemijom nakon što je prije dvije godine slično pismo uputio tadašnjem ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku.

Rudić podsjeća kako je neizvjesna sudbina ove tvrtke u kojoj radi 1650 Kutinčana, a spominje se i moguća blokada računa. “Država mora pronaći način pomoći i stvoriti uvjete za normalno funkcioniranje. Ne smije se dogoditi da Petrokemija ‘vuče’ ostale državne tvrtke, a da to nagriza tlo pod nogama onoga tko vuče. Jednoga skorog dana, ako Petrokemija ‘klekne’, neće se pisati dobro ni onima koje Petrokemija vuče”, napominje Rudić.

“Situacija u Petrokemiji zakomplicirala se, smanjen je broj radnika, već četiri godine u potrazi smo za strateškim partnerom, a Petrokemija i njeni radnici prepušteni su sposobnosti trenutačne uprave da se ‘snađe’ za plaćanje obaveza”, zaključuje Rudić. 

>> Ina traži hitan razgovor u Vladi zbog Petrokemije 

>> Iskup tranše komercijalnih zapisa, čeka se i novi ulagač

Komentara 3

ST
stric7
23:14 28.03.2016.

....šta mu probleme nije rješavao zoka zadnje 4 godine... zašto zoki nije pisa otvorena pisma.... sad se po promjeni vlasti sjetio da postoji Vlada RH i uhvatio se pisanja ... partijski potrčko ....pljuc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije