Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oslonac gospodarskog razvoja Vinkovaca i županije

Grad export obilježio 30 godina rada: Krenuli sa 7 radnika, a danas izvoze u EU, SAD i Rusiju

Grad export
Foto: Branimir Bradarić
1/2
18.02.2022.
u 14:31

Riječ je o tvrtki koja kontinuirano raste već 30 godina i koja sve to vrijeme doprinosi rastu i razvoju Vinkovaca. To je jedna dobra poduzetnička priča koja je za pohvaliti i koja može poticati druge u kome smjeru treba ići i kako se razvijati – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić

Sada već daleke 1992. godine Petar Šimić je skinuo uniformu hrvatskog vojnika i zajedno sa šest suboraca pokrenuo tvrtku koja se bavila proizvodnjom lamperije i brodskog poda. Tvrtka Grad export je tijekom godina rasla i razvijala se tako da je dana postala jedan od oslonaca gospodarskog razvoja Vinkovaca i Vukovarsko – srijemske županije.  

- Grad export je danas tvrtka koja ima 218 zaposlenih i koja svoje proizvode izvozi u 31 državu svijeta. Najviše izvozimo u države Europske unije, a možemo se pohvaliti da smo među rijetkima iz Hrvatske koji su sa svojim proizvodima „osvojili“ Ameriku. Izvozimo i u Rusiju. U Industrijskoj zoni Zalužje poslujemo na 60.000 kvadrata, a možemo se pohvaliti i najsuvremenijom tehnologijom za obradu metala i PVC-a – kaže vlasnik Grad exporta Petar Šimić.

Dodaje i kako su tijekom tri desetljeća tvrtke nailazili na brojne probleme i izazove koje su uspješno savladavali. U međuvremenu i tri sina i kćerka su stasali te su se uključili u dalji razvoj tvrtke što je donijelo nove ideje, a samim tim i ekspanziju Grad exporta. Treba svakako istaknuti i kako tvrtka proteklih godina pokazuje socijalnu osviještenost pa tako radnike za svako prvorođeno dijete nagrađuju sa 3000 kuna, a za drugo dijete sa 5.000 kuna. Ako u tvrtki rade oboje roditelja oboje dobivaju taj novac. Povodom 30 rođendana tvrtke donijeli su i odluku da jedno od djece iz obitelji s 12 - ero djece zaposle u Grad exportu. Istim povodom su, preko Centra za socijalnu skrb, donijeli i odluku da daruju 30 obitelji u potrebi sa po 3.000 kuna. Povodom 30 godina tvrtke donirati će i Odjel pedijatrije Opće županijske bolnice Vinkovci.

- Riječ je o tvrtki koja kontinuirano raste već 30 godina i koja sve to vrijeme doprinosi rastu i razvoju Vinkovaca. To je jedna dobra poduzetnička priča koja je za pohvaliti i koja može poticati druge u kome smjeru treba ići i kako se razvijati – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Obilježavanju 30 godina poslovanja tvrtke Grad export prisustvovao je i župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić koji je rekao kako tvrtka i županija “rastu zajedno”.

- I županija je jednim malim djelom sudjelovala u rastu tvrtke. Čestitam 30 godina poslovanja tvrtke kao i Petru Šimiću, čovjeku koji je sve ovo vrijeme na čelu tvrtke i koji je sve ovo postigao. O bilo kojoj tvrtki najbolje govore njeni djelatnici, a u Grad export radi 218 radnika. Dolazaka ima, a odlazaka nema što najbolje govori o njihovom zadovoljstvu i svemu što se događa u tvrtki, odnosno plaćama, proširenju, poslovanju, inovacijama, uvjetima i drugome – rekao je Dekanić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije