Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak korijenima

Goran Štrok želi projekt plavo-zelenog otoka na ušću Rječine

\'26.11.2010., Zagreb -  Konferencija za novinare u Ministarstvu turizma. Goran Strok,ministar kulture Bozo Biskupic i ministar Damir Bajs. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL\'
Jurica Galoić/Pixsell
11.04.2012.
u 21:30

Projekt snova: 
Štrok je jedan od 35 investitora, no natječaj je još uvijek “na čekanju”.

Goran Štrok vraća se u turistički biznis. I to u Rijeci, odakle je prije 15 godina krenuo graditi svoje turističko carstvo na Jadranu. Štrok se vidi u urbanom dijelu projekta “Rijeka Gateway”, vrijednom 300 milijuna eura, i poručuje da je investitor na kojega treba ozbiljno računati.

Riječ je o projektu prenamjene lučkog područja na Delti i Porto Barošu, na ušću Rječine u more, za turističke, kulturne, poslovne, javne, zabavne i rekreativne sadržaje, izuzetno atraktivnom prostoru na kojem se Rijeka otvara moru i stvaranjem svog “waterfronta” napokon dobiva obilježja pomorskog i mediteranskog grada. Urbana rekonstrukcija riječke luke na 17 je hektara ucrtana u GUP i ondje bi, za što su danske tvrtke COWI i Gehl Architects predložile arhitektonsko-urbanistička rješenja, trebala niknuti marina, trgovački, kongresni centar, hotel, luksuzni stanovi, parkovi, u što je Štrok ozbiljno zagrizao i vjeruje da ima velike šanse biti tvorac plavo-zelenog otoka u centru Rijeke.

No, u ovome trenutku raspisivanje međunarodnog javnog natječaja za projekt još je na čekanju zbog neusklađenosti Zakona o pomorskom dobru sa Zakonom o koncesijama, a nisu riješene ni neke druge, istina, sporedne dileme. Za projekt Nove Delte pismima namjera interes je pokazalo 35 potencijalnih investitora, riječ je o developerima, investicijskim fondovima i kompanijama sa svih strana svijeta, a jedan od njih je, što u Rijeci nije nikakva tajna, i Goran Štrok.

Komentara 18

LU
luksa
21:58 11.04.2012.

Prijatelj Linić je opet u sedlu! Sad će oni opet nešto iskemijati za sitne novce a onda poslije preprodati. Čudim se kako se još nije pojavio i onaj iz Viktora Lenca. Sve je to nekad bila zlatna jugokomunistička mladež.

Avatar bereza
bereza
22:45 11.04.2012.

08.10.2010. godine VL je objavio članak po dnaslovom \"Goran Štrok i Anđelko Leko traže kupce za svoja carstva?\" u kojem se, između ostalog, govori i o dugu od 120 milijuna eura koji je Goran Štrok napravio kreditima za neisplative investicije u turizmu i ugostiteljstvu. E, ali tada je na vlasti bio adeze. Sad, kad su na vlasti poznati neimar PiPi i pajdaš Slavek, sad odjednom opet svaka Štrokova \"investicija\" može postati isplativa. Možda bih trebao ponoviti svoj tadašnji komentar, jer činjenično se ništa nije promijenilo u liku i djelu ovog vrlog poduzetnika Končara, ovaj... Orešara, ovaj... Kutle, ovaj... Horvatinčića... Ma, koliko ih samo ima!

IC
icko
21:46 11.04.2012.

Linija Linić Štrok poznata još iz 2000..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije