Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz stalan rast

Google Chrome prvi put prestigao Firefox po broju korisnika

Google Chrome
06.12.2011.
u 10:34

Na prvom mjestu još uvijek se nalazi Internet Explorer, no iza njega je došlo do velike promjene.

Google Chrome prvi je put prestigao Mozillu Firefox po broju korisnika diljem svijeta, prema podacima StatCountera. Na prvom mjestu sa 40,63 posto još uvijek je Internet Explorer, iako je i taj preglednik u stalnom padu.

Chrome je pak u stalnom rastu pa se od 4,66 posto, koliko je imao u studenom 2009. godine, sada popeo na čak 25,69 posto. Firefox je tijekom ove godine zabilježio lagani pad te se sada nalazi na 25,23 posto. Na četvrtom mjestu nalazi se Safari sa 5,92 posto.

Ovi bi podaci trebali biti prilično realni, jer su, kako navode u StatCounteru, nastali na temelju korištenja preglednika, a ne tek po broju skidanja.

Koje su preferencije hrvatskih korisnika? Na našem je tržištu situacija bitno drugačija pa se na prvom mjestu nalazi Firefox s čak 45,05 posto, no i ovdje taj browser bilježi lagani pad. Na drugom je uz jaki rast Chrome sa 24,68 posto, a na treće je mjesto tek nedavno pao Explorer sa 24,15 posto.

U SAD-u Explorer i dalje uvjerljivo drži prvo mjesto sa 50,66 posto, na drugom je mjestu Firefox sa 20.09, a na trećem Chrome sa 17.3 posto.

Komentara 1

UR
urco
19:13 06.12.2011.

Kad je Chrome 3 puta bolji od Firefoxa. Maxthon još bolji od oba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije