Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politika privatnosti

Google će od 1. ožujka znati sve o svojim korisnicima

'google_nnn_zad_231111'
''
25.01.2012.
u 21:24

ukoliko se preko Gmail-a logirate na YouTube, a potom na Google plus, Google će u jednom dokumentu imati sačuvano sve što ste radili na ta tri servisa

Google mijenja svoju politiku zaštite privatnosti, a novu će početi primijenjivati od početka ožujka, piše Daily Mail. Naime, Google će ujediniti politiku privatnosti za sve svoje proizvode te na taj način pratiti korisnike.

Primjerice, ukoliko se preko Gmail-a logirate na YouTube, a potom na Google plus, Google će u jednom dokumentu imati sačuvano sve što ste radili na ta tri servisa. Odnosno, ukoliko ste logirani na svoj Gmail te preko tražilice tražite informacije o skateboardu te se nakon toga logirate na YouTube u preporukama možete imati video klipove o poznatom skejteru Tonyju Hawku i sl. Točnije, Google će znati doslovno sve što ste radili putem njihovih proizvoda.

To bi se također moglo primijeniti i na Google kalendar. Ako, primjerice, upišete vrijeme i mjesto sastanka s nekom osobom u kalendar, u Googlu Mapsu će vam se predlagati ta lokacija.

- Ako ste logirani na Googlu, možemo kombinirati informacije koje imamo o vama s jednog proizvoda s informacijama drugog proizvoda - kaže Alma Whitten, direktorica privatnosti, proizvoda i inženjeringa u Googlu.

- Ukratko, prema vama ćemo se ponašati kao prema jedinstvenom korisniku svih naših proizvoda što će biti jednostavnije i intuitivnije Google iskustvo - dodaje.

Ključne riječi

Komentara 1

LO
LOGIC
23:59 25.01.2012.

Pa to je fenomenalno!! Sad ću im odmah poslati mail zahvale za te njihove \"aktivnosti\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije