Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga

Goldman Sachs zaradio milijarde dolara na račun svojih klijenata

Sachs
Reuters
27.04.2010.
u 09:23

Američka Komisija za vrijednosne papire (SEC) kazneno je prijavila Goldman Sachs zbog prijevare na hipotekarnim zajmovima. Ta banka opovrgava optužbe

Afera se oko banke Goldman Sachs nastavlja - istraga je predočila dokaze o tome kako je Goldman Sachs varao svoje ulagače krivim navođenjem ili izostavljanjem važnih informacija o financijskom proizvodu vezanom za hipotekarne zajmove.

Goldman Sachs zaradio je milijarde dolara na račun svojih klijenata tijekom kolapsa tržišta nekretnina, tvrde istražitelji američkog Senata. Istražitelji, koji u posjedu imaju  elektroničku poštu iz Goldmana, tvrde da su menadžeri banke zavaravali investitore u vezi s hipotekarnim ulaganjima koja su na posljetku i uzrokovala krizu.

U Goldman Sachsu, prenosi BBC, opovrgavaju sve optužbe. Svi dokumenti dobiveni u 18-mjesečnoj istrazi objavljeni su jučer uoči pojavljivanja čelnih ljudi te financijske kuće pred istražnim povjerenstvom.

Podsjetimo, američka  Komisija za vrijednosne papire (SEC) kazneno je prijavila Goldman Sachs zbog prijevare na hipotekarnim zajmovima.. Izvršni direktor Lloyd Blankfein uoči saslušanja izjavio je kako ta financijska kuća nije obmanula svoje klijente. Dan kada je podnesena kaznena prijava protiv Goldman Sachsa Blankfein je nazvao najgorim u svojemu profesionalnom životu. Tvrdi da je njegova banka na hipotekarnim stambenim zajmovima izgubila 1,2 milijarde dolara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije