Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Generalturist

Došla po zarađeni novac, uprava zvala policiju da je odvezu

Generalturist
Patrik Macek/PIXSELL
13.02.2012.
u 13:25

Zoran Pečarević kaže kako su od kupnje agencije odustali svi zainteresirani, ali i da nitko od klijenata neće biti zakinut

Uprava Generalturista podnijela je zahtjev za stečaj nakon što su propali pregovori s čak četiri kandidata za preuzimanje agencije osnovane 1923. Većinski vlasnik Generalturista Zoran Pečarević navodi da je o preuzimanju pregovarao s njemačkim TUI-jem i češkim Odienom, domaćom Adriatica.net grupom te agencijom Uniline, piše Poslovni dnevnik.

“Nijedan od partnera nije izrazio spremnost da uloži nova sredstva za podmirenje barem dijela dospjelih obveza prema dobavljačima bez kojih društvo ne može dalje poslovati. Razumijevanje nisu iskazale ni banke”, piše u priopćenju. Pečarević navodi da je stečaj posljedica krize i pada prometa, koji se u posljednje dvije godine prepolovio. Uz ispriku klijentima i dobavljačima, napominje da su putnici koji su uplatili svoje turističke aranžmane, a zbog stečaja ih neće moći iskoristiti, osigurani policom Croatia osiguranja.

Preostali zaposlenici Generalturista, prepuni ogorčenja jer im se uprava već danima ne obraća, u ponedjeljak su svjedočili još jednoj ružnoj sceni. Njihova bivša kolegica, koja je do prije nekoliko mjeseci u toj agenciji radila na određeno, oko podneva je pokušala zaposjesti jedan od ureda dok joj se ne isplate plaće koje joj duguju. Očajna žena, pritisnuta računima i stresom, svoj je naum povjerila kolegama, a uprava je na sve – pozvala policiju. Nakon razgovora iza zatvorenih vrata dvojica su policajaca uplakanu ženu odvezla policijskim autom.

Komentara 20

Avatar mousemiki
mousemiki
19:07 13.02.2012.

Nešto tu ne štima.Turistička agencija propada ,a svake godine sve više Hrvata na skijanju.

PR
pri
19:43 13.02.2012.

turistička agencija propala kko bi kukurikavci kupili nešto za kunu i imali pokojeg tajkuna

EL
Elza28
09:40 14.02.2012.

Prema informacijama iz poslovnica Generalturista čini se i da jedna skupina klijenata neće biti kompenzirana preko osiguranja s Croatia osiguranjem. To su kupci poklon bonova Generalturista, čije će tisuće kuna uplaćene da bi obradovali svoje najmilije putovanjem u organizciji Generalutrista biti bačene u vjetar. Ironično - kako se one koji su bon poklonili tako i za one koji su ga primili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije