Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruski energetski div

Gazprom povećao dobit 3% iako mu je podaja plina pala 9%

plin
Reuters
30.04.2010.
u 08:48

Gazprom je lani zaradio 21,1 milijardu dolara, a globalna financijska kriza odrazila se na manju potražnju za plinom kao i na pad cijene tog energenta.

Ruski energetski div Gazprom prošlu je godinu završio s tri posto većom dobiti iako mu je prodaja plina pala 9 posto, prenosi BBC. Zarada Gazproma tako iznosi 21,1 milijardu dolara. Globalna financijska kriza dovela je do pada potražnje, ali i pada cijene plina i nafte u 2009., što se odrazilo na dobit Gazproma.

Taj je ruski div povećao svoje rezerve plina za 2,2 posto na 18,6 trilijuna kubičnih metara te je započeo izgradnju novog plinovoda Sjeverni tok, koji ide od Rusije u zemlje EU ispod Baltičkog mora. Gazprom je investitor i Južnog toka kojem se pridružila I najnovija članica Austrija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije