Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dogovor

Gazprom nudi jeftiniji plin, ali želi ulagati u plinske elektrane u RH

Gazprom
Patrik Macek/Pixsell
16.01.2013.
u 17:53

Ruska je kompanija kutinskoj Petrokemiji već ponudila 20 posto jeftiniji plin nego što ga trenutačno plaća Ini

Ruski Gazprom ima ozbiljne planova na hrvatskom tržištu plina, a osim za trgovinu, kompanija je zainteresirana za investicije u istraživanje i proizvodnju plina, plinske elektrane, te sve ostale projekte vezane uz taj važni energent – rečeno je na sastanku drugog čovjeka Gazproma Aleksandra Medvedeva s hrvatskim ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom te čelnim ljudima domaćih javnih poduzeća.

Jučerašnji sastanak, koji je protekao u vrlo konstruktivnoj atmosferi, može se smatrati novim korakom u razvoju rusko-hrvatskih gospodarskih i političkih odnosa, koji su posljednjih godina bili na vrlo niskoj razini. Gazprom, najveći svjetski proizvođač plina, već je ušao na domaće tržište, i to u poprilično velikom stilu. Kompanija se javila na natječaj za djelomičnu opskrbu plinom kutinske Petrokemije – inače jednog od najvećih domaćih potrošača tog energenta – i ponudila 20 posto nižu cijenu od one koju je kutinska tvrtka dosad plaćala.

Tu je činjenicu obraćajući se novinarima naglasio i ministar Vrdoljak, ustvrdivši da je ta ponuda dokaz ozbiljnosti Gazproma. Uz te projekte, Gazprom je, navodno, zainteresiran za razvoj mreže za opskrbu motornih vozila plinom. Službeni razgovori trebali bi biti nastavljeni danas kad u Hrvatsku stiže Aleksej Miller, čelni čovjek Gazproma i jedan od najbližih suradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Miller bi trebao prisustvovati svečanom potpisivanju ugovora o gradnji hrvatskog odvojka velikog plinovoda Južni tok, a poslije toga susrest će se s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem i drugim visokim državnim dužnosnicima.

 

Ključne riječi

Komentara 21

MI
miran
08:11 17.01.2013.

"ČELNICI NAJVEĆE RUSKE KOMPANIJE STIGLI U ZAGREB Gazprom nudi jeftiniji plin, ali želi ulagati u plinske elektrane u RH" ------------------------------------------------------------------ Jooooooooooj, pa necemo se valjda prodat Rusima! Uzas!

PO
polde
18:39 16.01.2013.

Biznis je biznis - ne ide samo jeftiniji plin, ide i biznis za Ruse a to nije za nas Hrvate !!

ST
story
19:16 16.01.2013.

Zanima me dali se netko sjeća što su to korisnoga Rusi napravili za Hrvatsku od 90tih godina.Neznam dali se netko sjeća kakve su nepodopštine radili Ukrajini a sve je počelo lijepim obećanjima i ugovorima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije