Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisan protokol

Gastro Grupa i UnoDrop zajednički na tržištima Hrvatske i Srbije

gastro
Arhiva Vl-a
06.09.2010.
u 14:02

Potpisivanjem protokola s klasterom iz Srbije počelo je širenje dvaju, sada zajedničkih tržišta. Kao sljedeći korak nameću se i pregovori o širenju na tržište BiH.

Na Gastro Sportskim igrama u Vodicama, koje su od iznimne važnosti za cijelu grupaciju te sve dobavljače iz industrije proizvodnje i distribucije roba u kanalu HoReCa, Gastro Grupa proteklog je vikenda potpisala protokol o poslovnoj suradnji s Udruženjem distributera pića UnoDrop iz Srbije. Time je najveći hrvatski klaster u kanalu HoReCa, koji broji 29 članica, ojačao svoju poziciju, kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu, priopćili su iz Gastro Grupe.

Potpisivanjem protokola s klasterom iz Srbije počelo je širenje na teritorij susjednih zemalja. Dva vodeća partnera u HoReCi zajedno, naime, broje pedesetak članica koje će suradnjom na dva tržišta pružiti širok asortiman proizvoda i kvalitetu usluge te na taj način ostvariti znatnu prednost pred konkurencijom.

Prvi cilj je, doznajemo, pokrenuti zajedničke pregovore s dobavljačima za teritorij Hrvatske i Srbije, a kao sljedeći korak nameću se i pregovori o širenju na tržište BiH. Dvije grupacije zajedno zapošljavaju više od 3000 ljudi, s kontinuiranom stopom rasta većom od 10 posto godišnje.

Samo u Hrvatskoj, HoReCa tržište iznosi 16 milijardi kuna.

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
10:24 07.09.2010.

Što je za neke strašan uspijeh i senzacija dviju nacija kod \"zločinca\" Tita je to bila obična ki** !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije