Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi hrvatski naslov

Gameri diljem svijeta uskoro će uživati za volanom fiće i stojadina

Miting u Splitu
08.02.2012.
u 14:34

Igra "Gas Guzzlers: Combat Carnage" zagrebačkog studija Gamepires na policama bi se trebala pojaviti sredinom ožujka.

Ljudi diljem svijeta uskoro će dobiti priliku upravljati fićom i stojadinom, doduše samo u virtualnom obliku. Naime, popularni automobili bivše Jugoslavije bit će neki od modela u računalnoj videoigri "Gas Guzzlers: Combat Carnage" koju razvija zagrebački studio Gamepires.

Jedan od osnivača studija Mišo Vučić za portal Zimo otkrio je da bi se igra već od sredine ožujka ove godine trebala naći na policama diljem svijeta, odnosno na raspolaganju za skidanje na internetu. Kultni kragujevački automobili trebali bi upotpuniti doživljaj.

– Igrači će se kasnije susretati i s europskim automobilima i s vrhunskim jurilicama, ali do njih moraju doći preko fiće ili stojadina. Bruce Willis u Die Hard 3 „ispromovirao“ je yugo, zašto ne bismo i mi mogli Fiću – to će Amerikancima biti simpatično – kaže producent Mišo Vučić.

Igra će biti zanimljiva kombinacija utrka i pucnjave – vozila će biti nakrcana bombama i raketama – a imat će i ekonomsku dimenziju. Naime, igrač će za određene uspjehe dobivati sredstva kojima može obnavljati štete nastale na automobilu ili ga nadograđivati određenim novim funkcijama, a nakon skupljenog određenog broja kredita može kupiti i vozilo više razine.

Na ovom milijunskom projektu rade i neki stručnjaci koji su bili dio tima koji stoji iza jedne druge popularne hrvatske igre, Serious Sama. Zanimljivo je da je zvuk za igru radio Greg Hill, autor zvukova na nekim naslovima slavnog trkaćeg serijala Need For Speed. Na NFS podsjeća i grafika, o čemu svjedoči i službeni teaser.

Komentara 1

TT
Turin Turambar
15:57 08.02.2012.

Ovo će biti krššš....jedva čekam :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije