Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spas od krize

G20 pritisnut će Njemačku da poveća svoju potrošnju

'German Chancellor Angela Merkel attends a Bundestag session in Berlin, Germany, 11 May 2012. Photo: MAURIZIO GAMBARINI/DPA/PIXSELL'
'Maurizio Gambarini/DPA/Pixsell'
05.06.2012.
u 09:47

Članice G20 smatraju da je to odgovornost Njemačke, a u fokusu bi se mogla naći i Kanada koja si zbog fiskalne stabilnosti također može priuštiti veću potrošnju

Njemačka bi se uskoro mogla naći pod pritiskom ekonomski najjačih zemalja svijeta koje smatraju kako kao najjača članica eurozone treba povećati svoju potrošnju ne bi li potpomogla svjetski ekonomski rast i raspad same eurozone.

Članice G20 smatraju da je to odgovornost Njemačke, a u fokusu bi se mogla naći i Kanada koja si zbog fiskalne stabilnosti također može priuštiti veću potrošnju, donosi Reuters.

Njemačka je pod sve većim pritiskom, kako zemalja članica EU tako i zemalja izvan Europe, da prestane s mjerama štednje i potakne daljnji rast na svjetskom tržištu čime bi se izbjegla još jedna ekonomska kriza.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
10:35 05.06.2012.

da sam ja na mjestu njemačke, oglušio bih se na zahtjeve nekih činovnika sumnjivih moralnih gazdi i fino bih prouzročio krizu, nakon što bih pripremio svoju valutu.....i izašao trostruko bogatiji iz krize u kojoj bi nadrapali svi oni koji su godinama glumili nekakve imaginarne pametnjakoviće na tuđem radu i proizvodu ako imaš vlastite proizvode i inženjeriju koja radi kvalitetno, što bi morao slušati nekakve židove koji bi parazitirali, profitirali i glumili pametnijeg od kreatora samih?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije