Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Valamar

Fuchs: Turizam još nije prepoznat kao najvažnija gospodarska grana

valamar rab
Večernji list
22.04.2010.
u 16:57

Valamar je u 2010. uložio 150 mil. kuna u pripreme za sezonu, objekte, otvaranje obnovljenog hotela Valamar Riviera... Uz 1200 stalnih zaposlenika, kao i lani, zaposlit će 1800 sezonskih radnika - kazao je predsjednik uprave P. Fuchs.

Turistička grupacija Valamar dočekuje sezonu s umjerenim optimizmom, ali i izraženim oprezom kada su u pitanju prognoze za 2010. godinu, rečeno je danas na konferenciji za novinare uprave Valamara. Opsežne pripreme za sezonu, ulaganje u objekte i zaposlenike u iznosu od 150 milijuna kuna, otvaranje obnovljenog hotela Valamar Riviera u Poreču i širenje upravljačke funkcije na hotel Luna na otoku Pagu osnovna su obilježja poslovanja tvrtke u ovoj godini. No, u Valamaru nisu zadovoljni kvalitetom komunikacije s resornim ustanovama po pitanju nacionalne strategije turizma te, prema riječima predsjednika uprave Petera Fuchsa, očekuju bolju suradnju s Ministarstvom turizma s ciljem da se turizam počne percipirati kao najvažnija hrvatska gospodarska grana.

Dinamika bukinga je usporena i prati opći trend, no Valamar je, rečeno je, dosegnuo već više od 50 posto planiranih rezervacija za ovu godinu. Fuchs je istaknuo je da se, uz značajna ulaganja u objekte i ponudu, kontinuirano ulagalo i u ljudske resurse te nema riječi o otpuštanjima ni u ovoj, još uvijek gospodarski kriznoj godini.

- Dapače, sukladno ulaganjima u objekte i kreiranjem kvalitetnih proizvoda, razvijamo i nova radna mjesta. Uz 1200 stalnih zaposlenika zaposlit ćemo, kao i lani, 1800 sezonskih radnika - kazao je Fuchs. 

Zrinko Kamber, član Uprave Valamara, iznio je predviđanja da će najveći rast prihoda u 2010. godini Valamaru donijeti kongresni segment, u kojem će se udvostručiti lanjski prihodi, što potvrđuje ispravnost ulaganja u taj strateški važan segment poslovanja.

- Posebno smo zadovoljni rastom od 15 posto u individualnom segmentu, što se uglavnom odnosi na rezervacije putem interneta, dok će broj dolazaka gostiju posredstvom turoperatora stagnirati. Što se tiče kampova, u Valamaru i ove godine očekujemo vrlo dobre rezultate koji su rezultat brojnih ulaganja i prilagodbe sadržaja u kampovima zahtjevima modernog tržišta - istaknuo je Kamber.

Grupacija je u posljednjih sedam godina uložila 1,05 milijardi kuna u obnovu i izgradnju svojih objekata, čime se svrstava u red najvećih ulagača u hrvatskom turizmu.

 

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
18:58 22.04.2010.

fuchs-u .... d*b*l-u jedan, turizam treba biti dopuna (bonus) buđžeta a ne glavna grane neke države ......

Avatar sebastian
sebastian
00:27 27.04.2010.

Slazem se absolutno, ali sta cemo kad nemamo prozvodnje nikakve, osim sto proizvodimo dugove !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije