Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova investicija

Frutarija će otkupljivati voće za koje ima osiguran plasman

tržnica, voće, povrće (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
24.03.2013.
u 22:30

Iz tvrtke poručuju svim proizvođačima voća da će zbog ove hladnjače imati siguran otkup i plasman

Plasman voća, prije svega jabuka s područja Slavonije i središnje Hrvatske, od ove jeseni više neće biti upitan. Splitska tvrtka Frutarija uskoro u lipičkoj poduzetničkoj zoni, na površini od jednog hektara, počinje gradnju najveće hladnjače s ULO komorama u ovom dijelu Hrvatske vrijedne tri milijuna eura.

– Događalo nam se da dogovorimo jednu cijenu s vlasnicima hladnjača, a kada dođemo otkupiti robu, od nas traže veću cijenu ili nam ne žele prodati robu. Zato smo odlučili sagraditi vlastitu hladnjaču u Slavoniji. Dio novca za investiciju osigurat će tvrtka, za dio će se podići kredit, a pola milijuna eura dobit ćemo iz programa IPARD. Nakon njihova potpisa, a vjerujemo da će to biti već idući mjesec, počinjemo gradnju – objasnio je Zlatko Matijašević, direktor i suvlasnik Frutarije koja je u 50-postotnom ruskom vlasništvu. U hladnjači, koja će primati 3 milijuna kilograma voća, posao će naći 15-ak radnika. Otkupljivat će se jabuke, kruške, šljive, nektarine te drugo voće, a Matijašević svim proizvođačima voća poručuje da će zbog ove hladnjače imati osiguran otkup i plasman svoje robe.

– Više neće biti problema s plasmanom na tržište jer već imamo potpisane predugovore za izvoz voća u Rusiju. Htio bih poručiti voćarima da i osuvremenjuju svoje voćnjake – kazao je Matijašević te najavio da je tvrtka zainteresirana za podizanje svojih nasada.

>>Teško na zelenu granu: Uvoz voća godišnje nas košta 170 mil. eura

Komentara 1

LU
lutomirski
08:15 25.03.2013.

a gdje su fiskalne kase....????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije