Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD

Fond za pomoć problematičnih američkih banaka

Barack Obama
AFP
18.04.2010.
u 15:38

Plan je američkog predsjednika da financijske tvrtke uplaćuju novac u fond iz kojeg bi se ispomagale problematične banke, umjesto da se za to koriste sredstva poreznih obveznika

Predsjednik SAD-a Barack Obama želi stvaranje regulative koja će prisiliti financijske tvrtke da uplaćuju novac u fond iz kojeg bi se ispomagale problematične banke, umjesto da se za to koriste sredstva poreznih obveznika. Obama je izjavio da će staviti veto na bilo koji prijedlog zakona o reformi financijskog sustava koji neće dovoljno snažno kontrolirati složene financijske transakcije takozvanih derivativnih vrijednosnica, za koje njihovi kritičari tvrde da su igrale veliku ulogu u razbuktavanju globalne financijske krize, prenosi Poslovni dnevnik.

Na sastanku u Bijeloj kući u petak, Obama je rekao da bilijuni dolara takvih vrijednosnica trenutno kolaju uokolo kroz financijski sustav. 

Američki zakonodavci razmatraju po prvi put uvođenje regulativa putem kojih bi se uvela kontrola nad derivativnim vrijednosnicama. Vodeći republikanac u Senatu, oporbeni čelnik Mitch McConnell, izjavio je jučer da posjeduje potpise 40 drugih republikanskih senatora koji se protive predloženom zakonu i zahtijevaju daljnje pregovore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije