Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi web portal

Fininfo - informacije o hrvatskim tvrtkama na jednom mjestu

fininfo
fininfo
28.09.2012.
u 12:29

U projektu uz EL KONCEPT sudjeluju i zagrebački BSS, te slovenski B2, 3Sigma i Ekonomski fakultet u Ljubljani

EL KONCEPT hrvatska tvrtka specijalizirana za financijske analize i analize kreditnih rizika te razvoj internetskih portala, vodeći je partner u projektu Finessence iz europskog programa EUREKA s ciljem razvoja inovativne web aplikacije www.fininfo.hr koja će na jednom mjestu pružiti sve relevantne informacije o kreditnom riziku i financijskom stanju (poslovanju) hrvatskih poduzeća.

Portal Fininfo doprinijet će smanjenju nelikvidnosti, rizika poslovanja i pokretanju novog investicijskog ciklusa hrvatskog gospodarstva.

Informacije o financijskom poslovanju i bonitetu ključne su za zdravo i uspješno poslovanje poduzeća. Posljedice nedavne financijske krize, uzrokovane neadekvatnim upravljanjem rizicima i financijskom analizom, ogledaju se u velikim financijskih gubicima i stečajevima. Potreba za kvalitetnom bonitetnom i financijskom analizom osobito je značajna u Hrvatskoj jer je zaduženost poslovnih subjekata visoka.

Narušena likvidnost jedan je od najvećih problema Hrvatske budući da se neplaćene obveze kontinuirano povećavaju i stvaraju ozbiljne probleme za sve pravne osobe u Hrvatskoj, ali i hrvatsko gospodarstvo u cjelini.

Komercijalizacijom ovog projekta, koja započinje plasiranjem prve verzije Fininfo portala 1.10.2012. godine, značajno će se poboljšati kvaliteta poslovnih i financijskih informacija o hrvatskim pravnim subjektima, kao i kvaliteta upravljanja kreditnim rizicima na razini čitavog gospodarstva.

Osim navedenog, portal Fininfo će svojim korisnicima omogućiti uvid u strukturu ključnih osoba u poslovnim subjektima i poveznice među njima te analizu poslovanja konkurencije. Nadalje, Fininfo će osigurati preduvjete za učinkovitu prodaju i marketing proizvoda/usluga korisnika portala putem naprednog pretraživača aplikacije, dnevno praćenje važnih promjena (blokade računa, promjene ključnih osoba i dr.), kao i financijsko obrazovanje putem modula e-učenja.

Krovna europska mreža EUREKA za tržišno usmjereno istraživanje i razvoj prepoznala je važnost i inovativnost projekta Finesssence čiji razvoj vodi EL KONCEPT te je odobrila korištenje znaka EUREKA-e tek nakon što je projekt prošao strogu međunarodnu evaluaciju te je odobren na sastanku Visokih predstavnika programa. Ovaj prestižni znak osigurava vidljivost i dodatnu vrijednost na europskom tržištu te označava kvalitetu projekta i njegovih partnera prema potencijalnim klijentima.

Projekt Finessence sufinanciraju Republika Hrvatska i Republika Slovenija. Temeljem Sporazuma s hrvatskim Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, BICRO je preuzeo ulogu provedbenog tijela za program EUREKA.

U projektu uz EL KONCEPT sudjeluju i zagrebački BSS, te slovenski B2, 3Sigma i Ekonomski fakultet u Ljubljani. EL KONCEPT je i kreator izvornog dizajna, sadržaja i većine modela koji će biti ugrađeni u Fininfo aplikaciju te osigurava većinu financijskog znanja i stručnih kompetencija potrebnih za razvoj web portala.

Glavne prednosti za korisnike portala www.fininfo.hr čija prva verzija upravo izlazi na tržište, biti će značajna ušteda vremena (sve informacije objedinjene na jednom mjestu uz visoku kvalitetu obrade informacija, dnevno praćenje važnih promjena), poboljšanje procesa upravljanja rizicima (bonitetna ocjena, blokade, mreža povezanih osoba), smanjenje troškova i optimizacija poslovanja (smanjenje nenaplativih potraživanja, povećanje produktivnosti, „benchmarking“, postavljanje ključnih indikatora uspješnosti, tj. KPI-a),  unapređenje prodaje i marketinga (učinkovit izbor kvalitetnih klijenata) i  kontinuirano obrazovanje kroz edukativne sadržaje (e-škola, stručne teme, leksikon).

Ključne riječi

Komentara 1

GO
godji
13:53 28.09.2012.

Vrlo korisno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije