Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ove godine

Fiksne telefone otkazalo 219 tisuća građana

'270203 bojan damis zag  telefon slusalica'
'Photoshop'
05.12.2011.
u 14:18

Hakom je objavio statistiku po kojoj je u trećem kvartalu nestalo više od 10 posto korisnika fiksnih telefona, odnosno njih 219 tisuća

Nakon što je od početka godine zbog novog načina računanja izbrisano više od milijun "statističkih" korisnika mobilnih operatera, tržišni regulator Hakom objavio je statistiku po kojoj je u trećem kvartalu nestalo više od 10% korisnika fiksnih telefona, odnosno njih 219.000. Ukupan broj korisnika fiksnih telefona pao je na 1,59 milijuna. Petar Čavlović, predsjednik telekom-udruženja u HGK, kaže da ti korisnici nisu napustili fiksne telefone.

– Oni se sad računaju drukčije, primjerice, pod uslugama najma linije WLR-a, a jedan račun omogućio je bolje tržišno natjecanje – kaže Čavlović. U izvješću HT-a, koji pruža uslugu najma linije takozvanog WLR-a, piše da je tu opciju koristi 78.000 korisnika pa je "nestalo" 141.000 korisnika fiksnih telefona. Drugo tumačenje je da je dio korisnika isključio fiksne telefone bilo zbog potpunog prelaska na mobilne ili zbog neimaštine. Je li riječ o jednokratnoj anomaliji ili novom trendu na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu, gdje se broj fiksnih telefonskih linija stabilno držao iznad 1,8 milijuna, bit će vidljivo već iz idućeg Hakomova izvješća za četvrto tromjesečje ove godine.

Od ovog tromjesečja, naime, može se zasebno otkazati fiksni telefon kao usluga i zadržati samo Internet i digitalnu televiziju. U Hakomu razvoj ukupnog telekom-tržišta u Hrvatskoj opisuju pozitivnim jer mu je vrijednost u trećem tromjesečju porasla 11 posto. HT prvi put ima manje od 60% tržišta fiksnih telekomunikacija. U mobilnima HT drži 45,8% tržišta, Vipnet 39,5, a Tele2 14,6 posto.

Komentara 19

LO
lojtra1
15:49 05.12.2011.

Zašto plaćati \"porez na budale\" kad možete platiti \"po utrošku\"? Drago mi je da otimačima naših žica pada posao. Kako su oni otkantali od sebe poštu tako je tehnološki napredak otkantao njih!!

GA
Garibaldi
15:55 05.12.2011.

Dolazi polako ali sigurno kraj lihtvarenja od strane HT ovom osiromasenom Hrvatskom narodu.Mislili su ako ne mozemo u Njemackoj plackati mozemo u Hrvatskoj to im je do sada uspjevalo ali tome dolazi kraj!

LI
liliZG
15:28 05.12.2011.

...........ljudi su popizdili pa otkazali pretplatu lihvarima...........ja sam na jednom od telefona imala 13000 nagradnih bodova, za koje sam mogla dobiti samo 30 min razgovora više za tri mjeseca, bar je tak šalterska službenica rekla ili da izaberem neki mobilte koji mora biti jeftiniji od 400 kn, i to samo ono što trenutno imaju , da nje velim da je to niš. A da ne velim da ukupno imamo 4 telefona, što poslovnih što privatnih i njihov ukupan zbroj nagradnih bodova je prelazio 13000, ali mi nisu dali da bar uzmem te nagradne minute na telefon koji bi ja htjela nego oni, ma nek si ih stave negdje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije