Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skuplje dionice

Facebook povećao vrijednost svojih dionica do 38 dolara

Oscar
Foto: Reuters
1/2
15.05.2012.
u 18:09

Cijena dionice u IPO-u bit će između 34 i 38 dolara čime bi Facebook mogao zaraditi više od 12 milijardi dolara

Nekoliko dana prije inicijalne javne ponude Facebook je povećao vrijednost svojih dionica. Umjesto po cijeni od 28 do 35 dolara, dionice najpopularnije društvene mreže prodavat će se po cijeni između 34 i 38 dolara.

Zbog toga će Facebook premašiti ukupnu vrijednost od 100 milijardi dolara. Naime, predviđa se da bi tvrtka prodajom 337 milijuna dionica mogla zaraditi više od 12 milijardi dolara i bit će to najveća zarada neke tehnološke kompanije u povijesti.

Točna cijena dionica trebala bi se znati već danas, a u petak će se dionice naći u inicijalnoj javnoj ponudi te bi prodaja trebala početi.

Ključne riječi

Komentara 1

CH
chemica
18:56 15.05.2012.

Kako je nešto bezvrijedno i iznad svega besmisleno dobilo ogromnu vrijednost. Glupost potrošačkog društva. Plitki ljudi čiji se društveni život bazira na napikavanju po kompjuteru, a u pozadini iskaču reklame.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije