Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznenađujuć popis

Facebook: Najpopularnija igrica je "Gardens of Time"

zynga
AFP/PIXSELL
23.12.2011.
u 19:32

FarmVille sa 32.1 milijuna aktivnih korisnika na mjesec nije ni među prvih deset najpopularnijih

Najpopularnija igrica na Facebooku je "Gardens of Time", barem ako je suditi po ocjenama i preporukama koje su igricama dali sami korisnici Facebooka, prenosi BBC. Popularna internetska društvena mreža na popis je stavila samo igrice s više od 100 tisuća aktivnih korisnika na mjesec, a najpopularnijima su proglašene one igrice s najboljim korisničkim ocjenama i najviše preporuka.

Igrica tvrtke Playdom, koju je Disney u srpnju ove godine kupio za više od 500 milijuna dolara, našla se ispred EA-ova "The Sims Sociala", dok je Zyngin "CityVille" tek na trećem mjestu. Međutim, Zynga se ipak može smatrati najuspješnijom jer su se čak četiri njezine igrice našle među prvih deset najpopularnijih igrica.

Popis je pomalo iznenađujuć, a Facebookovi su kriteriji ponegdje naišli i na kritike. Prema istraživanju nezavisne tvrtke Appdata upravo je "CityVille" najpopularnija igrica, a slijede je još tri Zyngina naslova, dok se "Gardens of Time" nalazi tek na 14 mjestu. Naime, "CityVille" ima 48,8 milijuna aktivnih korisnika na mjesec, a "Gardens of Time" samo 8,5 milijuna. "FarmVille", koji se sa 32,1 milijuna aktivnih korisnika na mjesec našao na trećem mjestu Appdatina popisa, nije ni među prvih deset na Facebookovu.

Nick Gibson, analitičar Games Investora, smatra da razlog što su prema Facebooku najpopularnije upravo najnovije igrice leži u korisničkog zasićenosti starijim naslovima, koji su svoj vrhunac dosegli u prvih tri do četiri mjeseca svojega postojanja.

Komentara 3

UK
Ugo Kajvez
21:57 24.12.2011.

Prije nego što se lovite za minuse pogledajte klip .................

UK
Ugo Kajvez
17:50 24.12.2011.

FaceBook, ..... naj omiljenija igrica CIA-a .............hahahahaha ........... . Evo zašto ............. . \" Facebook is run by CIA !!! \"

DU
Deleted user
16:57 26.12.2011.

Bela je najpopularnija Hrvatska aplikacija na tom Fejsbuku i meni jedina koja je zabavna. A ovo kaj Zynga radi je totalno smeće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije