Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO PREUZIMANJE

Facebook kupio Instagram za milijardu dolara!

'Facebook founder and CEO Mark Zuckerberg speaks to reporters at Harvard University in Cambridge, in this November 7, 2011 file photo.  Facebook is expected to submit paperwork to regulators on Wednes
'BRIAN SNYDER'
09.04.2012.
u 19:39

Zuckerberg: Planiramo zadržati mogućnost objavljivanja fotografija na drugim društvenim mrežama, mogućnosti da ne dijelite svoje Instagrame na Facebooku.

Lider društvenih mreža Facebook upravo je objavio kako je preuzeo iznimno popularnu aplikaciju za objavu fotografija Instagram. Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg je objavio da je Instagram kupljen za milijardu dolara!

- Godinama smo se fokusirali na izgradnju čim boljeg načina za dijeljenje fotografija s vašim prijateljima i obiteljima. Uzbuđeno vam javljam da smo dogovorili preuzimanje Instagrama, te se njihov talentirani tim pridružuje Facebooku. Sada ćemo zajedno s Instagramovim timom biti u mogućnosti vam ponuditi najbolje uvjete za objavu i podjelu fotografija s mobitela, napisao je Zuckerberg u posebnom priopćenju vezanom uz preuzimanje Instagrama.

No, odmah je posebno istaknuo da to ne znači asimilaciju Instagrama, nego više partnerstvo: 
- Nećemo integrirati Instagram u Facebook nego i dalje razvijati Instagramove jake strane i usluge. Zato smo se obvezali dalje razvijati Instagram neovisno. Planiramo zadržati mogućnost objavljivanja fotografija na drugim društvenim mrežama, mogućnosti da ne dijelite svoje Instagrame na Facebooku ako to želite, a zadržat ćemo i mogućnost da imate pratitelje na Instagramu zasebno od prijatelja na Facebooku".

Zuckerberg je također najavio da Facebook ne namjerava krenuti u veliku kupovinu:

- Ovo je važna etapa za Facebook jer je ovo prvi puta da smo kupili proizvod ili tvrtku koja ima toliko mnogo korisnika. Ne namjeravamo to često ponavljati, ako ćemo uopće. No jedan od razloga zašto ljudi vole Facebook je upravo zbog najboljeg načina za dijeljenje fotografija i znali smo da će se isplatiti zbližavanje naše dvije tvrtke. Radujemo se suradnji s Instagramovim timom i novim zajedničkim iskustvima, optimistično je poručio Zuckerberg. 

A razloga za optimizam sigurno ima. U svibnju se očekuje javna ponuda Facebookovih dionica, a preuzimanje iznimno popularnog Instagrama, koji je odnedavno konačno izašao i na android platformama sigurno će samo pojačati interes potencijalnih investitora. 

Komentara 3

DR
drznedaj
21:00 09.04.2012.

Evo kako Hype od prosjecnog programa napravi milijardu dolara vrijednosti. Isto je i sa iphone-ima- Prosjecan Hardware, ponekad los software koji je jos k tome i zatvoren ali je Hype. Ali tehnicki napredniji Androidi su skoro dostigli i prestigli iphone. Tak da ce to vjerpjatno opet biti kao u vrijeme Mac-va Elitisticko ludilo je bio na kraju razlog propasti Apple-a 90-ih

MY
mysel
21:09 09.04.2012.

Zidovsko pre pisevanje nista novo milijarde neznaju brojiti do toliko bez computera sto na daju nasto gladnima.

MY
mysel
21:13 09.04.2012.

sto nije ruzan brad pitt mozes ga sanjati s bilijunima ali neces njusiti zeko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije