Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tečaj

Euro sve jači u odnosu na dolar nakon rekordnog pada

euri
Arhiva VL
04.03.2010.
u 08:58

Euro je sve jači u odnosu na dolar. Nakon što je zabilježio rekordan pad u posljednjih deset mjeseci zbog krize grčke ekonomije, sada je dostigao 1,3698 dolara.

Euro sve više raste u odnosu na dolar otkako je Grčka donijela novu seriju mjera za oporavak svog gospodarstva.

Zajednička je europska valuta tako narasla 0,6 posto, na 1.3698 dolara nakon što je jučer zabilježila rekordan pad u posljednjih deset mjeseci. Uzrok tog povijesnog pada upravo je bila kriza grčke ekonomije i nedostatak vizije za njezin oporavak. I funta je ojačala u odnosu na dolar, a njezin je pad bio uzrokovan svojevrsnom blokadom engleskog parlamenta.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije