Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
homogenizacija

Erste banka istiskuje manjinske dioničare iz vlasništva

Petar Radaković
Boris Ščitar
19.05.2010.
u 15:07

Manjinski dioničari banke drže 3,91 posto temeljnog kapitala kroz dionice banke ukupne vrijednosti 66,4 milijuna kuna. Predložena je otpremnina od 450 kuna po dionici banke.

Erste banka najavila je Zagrebačkoj burzi da kani istisnuti manjinske dioničare iz strukture vlasništva. Uprava banke dobila je obavijest o namjeri svoga većinskog dioničara, društva ESB Holding GmbH, koji će na glavnoj skupštini banke predložiti prijenos dionica manjinskih dioničara na ESB Holding, u zamjenu za isplatu otpremnine. ESB Holding ima 16.319.956 dionica banke, ukupnoga nominalnog iznosa 1,6 milijardi kuna, koje odnose 96,09 posto temeljnog kapitala banke i broja glasova u glavnoj skupštini. Svi ostali manjinski dioničari banke drže 3,91 posto temeljnog kapitala i glasova u Glavnoj skupštini, kroz 664.219 dionica banke ukupne vrijednosti 66,4  milijuna kuna. Riječ je o 1530 pravnih i fizičkih osoba.

ESB Holding angažirao je tvrtku Nexia revizija koja je vrijednost otpremnine procijenila na 450 kuna po dionici, što je 30 posto više u odnosu na prosječnu cijenu dionice, ostvarenu u prethodna tri mjeseca na Zagrebačkoj burzi. Trgovački sud u Rijeci imenovao je Deloitte kao sudskog vještaka koji će utvrditi primjerenost iznosa otpremnine manjinskim dioničarima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije