Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠVEDSKI DIV

Ericsson planira otpustiti tisuće radnika kako bi smanjio troškove

ericsson
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
14.06.2016.
u 11:38

Iz švedske su kompanije poručili da će slabija potrošnja na mrežnu opremu u Europi i Latinskoj Americi zahtijevati dodatno smanjenje troškova, ne navodeći konkretne brojke

Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson otpustit će ovog ljeta tisuće radnika a razmatra i dodatno smanjenje troškova zbog posustajanja tržišta, izvijestio je danas Svenska Dagbladet (SvD), pozivajući se na neimenovane izvore.

Budući da su dobit i prihodi u prvom tromjesečju bili slabiji nego što se očekivalo, iz švedske su kompanije poručili da će slabija potrošnja na mrežnu opremu u Europi i Latinskoj Americi zahtijevati dodatno smanjenje troškova, ne navodeći konkretne brojke.

Izvijestili su također da su na dobrom putu da u 2017. uštede devet milijardi švedskih kruna godišnje u odnosu na razine iz 2014. godine, kao što su i zacrtali.

Svenska Dagbladet je pak danas izvijestio da u Ericssonu ovog ljeta namjeravaju otpustiti između tri i četiri tisuće radnika te možda još nekoliko tisuća u idućoj fazi.

Na kraju prvog tromjesečja Ericsson je prema najnovijem izvješću zapošljavao 115.300 radnika, oko tisuću manje nego na kraju 2015. godine.

Švedska je kompanija inače svjetski lider u segmentu infrastrukture za mobilne mreže ali ima teškoća s ubrzavanjem rasta tog dijela poslovanja budući da su mreže nove generacije dobrim dijelom već izgrađene, posebno na razvijenim tržištima, napominje Reuters.

>> Fiat Chrysler Grupa otpušta 1300 radnika

>> Boeing do kraja godine otpušta više od 4500 ljudi

Ključne riječi

Komentara 1

VE
vecernji55
12:33 14.06.2016.

Ajmo pogađati gdje će biti najvise otkaza...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije