Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni rezultati

Ericsson Nikola Tesla prvi dio godine završio s gubitkom

ericsonn
Arhiva VL
27.07.2010.
u 13:19

U prvom je polugodištu ove godine tvrtka imala neto gubitak u iznosu od 42,36 milijuna kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju poslovala s dobiti u iznosu od 34,80 milijuna kuna.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla u prvom je polugodištu ove godine zabilježila neto gubitak u iznosu od 42,36 milijuna kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju poslovala s dobiti u iznosu od 34,80 milijuna kuna, pokazuje financijsko izvješće objavljeno na internetskim stranicama ENT-a.

Gubitak je ponajprije razlog smanjenog potraživanja za kazahstansko tržište i to za 126,5 milijuna kuna što je dovelo do neto gubitka od 42,4 milijuna kuna. Bez njega, ostvarena je dobit od 84,1 milijun kuna, što je porast od 93,2 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Iz kompanije također poručuju da likvidnost kompanije ostaje snažna. Ostvaren je pozitivan novčani tok od poslovnih aktivnosti u iznosu od 99,4 milijuna kuna. Nakon isplate dividende za 2009. godinu od 158,2 milijuna kuna, ukupna novčana sredstva, uključujući financijsku imovinu na dan 30. lipnja 2010., iznose 470,5 milijuna kuna.

Ukupni su prihodi u prvih šest mjeseci iznosili 644,60 milijuna kuna i manji su za 3,28 posto, dok su ukupni rashodi dosegnuli 686,96 milijuna kuna i veći su za 10,26 posto. Prihodi od prodaje u iznosu od 617,1 milijun kuna na razini su prihoda ostvarenih u istom razdoblju prethodne godine. U ukupnim prihodima od prodaje udio domaćeg tržišta iznosi 27,6 posto, izvoz u ostale zemlje čini 36 posto, dok izvoz na Ericssonovo tržište sudjeluje sa 36,4 posto.

Iz tvrtke ističu da je povećanjem prodaje na izvoznim tržištima kao i na Ericssonovu tržištu kompenzirana manja prodaja na domaćem tržištu. Na prodajne rezultate je negativno utjecao i nedostatak industrijskih komponenti i uska grla u Ericssonovu lancu opskrbe.

U odnosu na isto razdoblje lani knjižene narudžbe manje su za 8,4 posto te iznose 709,4 milijuna kuna. Povećanjem knjiženih narudžbi na izvoznim tržištima uključujući i Ericssonovo tržište kompenziran je manji volumen narudžbi na domaćem tržištu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije